Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Καραδήμου Παναγιώτα

Γερμανική γλώσσα και φιλολογία
Θεσσαλονίκη
Πτυχία
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Σεμινάριο - 7η Συνάντηση Ελληνόφωνων Μεταφρασεολόγων 2021 Επαληθευμένο
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Πιστοποίηση - Παιδαγωγική επάρκεια 2021 Επαληθευμένο
Goethe Institut Thessaloniki
Πιστοποίηση - Πρακτική άσκηση 2021 Επαληθευμένο
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Πτυχίο - Γερμανική γλώσσα και φιλολογία 2021 Επαληθευμένο
Πανεπιστήμιο Βιέννης
Πιστοποίηση - Εράσμους στο τμήμα Συγκριτικής γραμματολογίας 2020 Επαληθευμένο
Απευθύνομαι σε
Παιδιά προσχολικής ηλικίας
Μαθητές Δημοτικού
Μαθητές Γυμνασίου
Μαθητές Λυκείου
Φοιτητές
Ξενόγλωσσους Μαθητές

Είμαι απόφοιτη του τμήματος Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Α.Π.Θ. Έχω φοιτήσει επίσης στο τμήμα Συγκριτικής Γραμματολογίας του Πανεπιστημίου της Βιέννης στο πλαίσιο του προγράμματος Εράσμους και έχω κάνει την πρακτική άσκηση μου στο Ινστιτούτο Goethe της Θεσσαλονίκης.  Παραδίδω ιδιαίτερα μαθήματα γερμανικών διαδικτυακά σε μαθητές όλων των ηλικιών (μέσω Zoom, Skype, Google Meet). Η υπεύθυνη προετοιμασία πιστοποιήσεων, η προφορική εξάσκηση γλώσσας για απόκτηση ευχέρειας, η εξατομικευμένη, μαθητοκεντρική διδασκαλία είναι στοιχέια που προσφέρονται κατά το μάθημα και συμβάλουν σημαντικά στην επιτυχή κατάκτηση της γερμανικής γλώσσας. 

Γιατί κάποιος να με προτιμήσει

Η φοίτηση μου στο τμήμα Συγκριτικής Γραμματολογίας του Πανεπιστημίου της Βιέννης στο πλάισιο του προγράμματος Εράσμους μου έδωσε την δυνατότητα να εξελήξω τις γλωσσικές μου ικανότητες λόγω της επαφής με φυσικούς ομιλητές σε ακαδημαϊκό επίπεδο. Επίσης, η μεταδοτικότητα, η οργάνωση, η μεθοδικότητα, η υπομονή και η επιμονή στην επίτευξη των επιθυμητών στόχων του μαθητή είναι καθοριστικά στοιχεία που χρειάζονται για τον δρόμο προς την επιτυχή κατάκτηση της ξένης γλώσσας. Η προσαρμογή του μαθήματος στις ανάγκες του εκάστοτε μαθητή είναι σίγουρα ένα σημαντκό πλεονέκτημα που μπορεί να αξιοποιηθεί.

Επαγγελματική Εμπειρία

Η πρακτική μου στο  Ινστιτούτο Goethe της Θεσσαλονίκης μου έδωσε εμπειρία στην διδασκαλία με γνώμονα την προετοιμασία των μαθητών για τις εξετάσεις πιστοποιητικών γλωσσωμάθειας. Η εξοικείωση μου με τα παιδιά είναι αποτέλεσμα της εμπειρίας που απέκτησα μέσω της διδασκαλίας σε ιδιαίετερα μαθήματα και στην πρακτική μου. Πέρα από αυτό, η διδασκαλία σε φοιτητές, επαγγελματίες από διαφορετικόυς χώρους και γενικά ενήλικες με στόχο την εκμάθηση της γερμανικής ως ξένη γλώσσα μου χάρισε εμπειρία σε μαθητές από όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Γιατί επέλεξα τη διδασκαλία (κίνητρα, στόχοι)

Ο στόχος μου ειναι να μεταδώσω τις γνώσεις μου στην γερμανική γλώσσα αλλά και να παροτρύνω τους μαθητές να τελειοποιησουν την γνώση τους σε αυτή. Μέσω της εκμάθηση της γλώσσας θα έρθουν σε επαφή με μια ξενη κουλτούρα και θα διευρύνουν τους ορίζοντες τους.

Πώς θα καταλάβω τις εκπαιδευτικές ανάγκες ενός μαθητή

Η κατανόηση των εκπαιδευτικών αναγκών του μαθητή λαμβάνει χώρα αρχικά μέσω της συζήτησης με το μαθητή σχετικά με τους στόχους που έχει θέσει ο ίδιος στον ευατό του και το κίνιτρο που έχει. Επίσης, τα χαρακτηριστικά του εκάστοτε μαθητή όπως η ηλικία και η ιδιότητα είναι στοιχεία που δίνουν ένα δείγμα των εκπαιδευτικών αναγκών του. Η δυνατότητα για διεξαγωγη τεστ αξιολόγησης είναι ένα σημαντικό εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Δεν παραδίδω μαθήματα σε άτομα με μαθησιακές δυσκολίες
Πρόσθετα
Προσωπικές σημειώσεις
Φροντιστηριακές σημειώσεις
Χρήση εξωσχολικών βοηθημάτων
Προετοιμασία για πανελλήνιες
Προσφορές
Έκπτωση για γκρουπ
Video

Στείλτε Μήνυμα

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να στείλετε μήνυμα στον καθηγητή/τρια!
Ποιά είναι η γνώμη σας για αυτόν τον καθηγητή;

Κριτικές μαθητών

2 Κριτικές

Η Παναγιώτα είναι εδώ και καιρό η δασκάλα του γιου μου στα Γερμανικά, σε λίγο καιρό θα δώσει εξετάσεις για το Α1 και χαιρόμαστε οικογενειακώς για αυτό, παρόλο που είναι μικρός (11 ετών) και το μάθημα γίνεται ηλεκτρονικά έχουμε βρει τον τρόπο και προχωράμε κανονικά με τα μαθήματα μας, στέλνουμε τις ασκήσεις και τις εκθέσεις μέσω viber. Είναι σοβαρή, υπομονετική, έχει πλάνο και παρόλο που ο μικρός δεν κάθεται ιδιαίτερα ήσυχα υπάρχει απόδοση και είμαστε ευχαριστημένοι από όλες τις απόψεις. Ελπίζουμε να φτάσουμε μαζί ως το Γ1! 

Ελένη Βιγλάκη
12.04.2022

Η Παναγιώτα είναι μια πάρα πολυ καθηγήτρια την οποία στην συστήνω ανεπιφύλακτα. Πολυ τυπική στα μαθήματα καθώς μέσω zoom είναι δύσκολο να μπορέσεις να σου κάνει το κλίκ εύκολα ένας άνθρωπος αλλά αντίθετα ,βοηθάει πολύ το άτομο που έχει απέναντι της, το μάθημα της είναι πολύ ευχάριστο με σωστή μεθοδολογία που χρειάζεται όταν κάποιος ξεκινάει Γερμανικά. έχει ξεκινήσει μαζί της απο το μηδέν και δεν ένιωσα ποτέ το αίσθημα του "θέλω να τα παρατήσω". Αντίθετα με συμβουλεύει και μου λύνει οποια απορία έχω την ίδια στιγμή. 

ΙΩΣΗΦΙΝΑ ΤΣ.
18.10.2021