Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Παπαδόπουλος Νίκος

Ελληνική Φιλολογία
Θεωρητική και Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία
Πτυχία
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Πτυχίο - Ελληνική Φιλολογία 2017
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Master - Θεωρητική και Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία 2020
Απευθύνομαι σε
Μαθητές Γυμνασίου
Μαθητές Λυκείου

Είμαι καθηγητής φιλολογικών μαθημάτων, με ειδίκευση στη διδασκαλία της γλώσσας και παραδίδω ιδιαίτερα μαθήματα Γλώσσας σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου στην περιοχή της Έδεσσας αλλά και διαδικτυακά σε όλη την Ελλάδα. Είμαι απόφοιτος του τμήματος Φιλολογίας του Α.Π.Θ (Βαθμός 8,31) και αριστούχος κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στη Γλωσσολογία (Βαθμός 9,42). Από τον Σεπτέμβριο του 2023 είμαι Υποψήφιος Διδάκτορας Γλωσσολογίας στο Α.Π.Θ, με αντικείμενο έρευνας τη διδασκαλία της αφήγησης. Έχω συμμετάσχει με ανακοινώσεις σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια και έχω συγγράψει άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά Γλωσσολογίας. Τέλος, έχω συγγράψει, ως μέλος επιστημονικής ομάδας, επιμορφωτικό υλικό για εκπαιδευτικούς, σχετικά με την αξιοποίηση ψηφιακών μέσων στη διδασκαλία της γλώσσας.

Γιατί κάποιος να με προτιμήσει

Η προσέγγισή μου στη μάθηση και τη διδασκαλία διακρίνεται για τον σεβασμό στις μαθήτριες / μαθητές και στο αντικείμενο, καθώς και για τη σοβαρή της οργάνωση, τη συνέπεια, την υπευθυνότητα και την υπομονή. Η ποιοτική γλωσσική παιδεία αποτελεί ύψιστο αγαθό και ως τέτοιο την αντιμετωπίζω.

Επαγγελματική Εμπειρία
  • Διδασκαλία φιλολογικών μαθημάτων
  • Φιλολογική επιμέλεια κειμένων
  • Αρθρογραφία
Γιατί επέλεξα τη διδασκαλία (κίνητρα, στόχοι)

Η θεσμοθετημένη διδασκαλία και γενικότερα η μάθηση αποτελούν τους κατ' εξοχήν τρόπους καλλιέργειας των νέων ανθρώπων. Με όραμα το μετασχηματισμό των σημερινών μαθητριών / μαθητών στις / στους ενσυνείδητους αυριανούς πολίτες της κοινωνίας μας, αφοσιώνομαι στη γλωσσική διδασκαλία με στόχο τη μετάδοση αξιών και γνώσεων απαραίτητων για όλους. Παράλληλα, η ενασχόλησή μου με τη διδασκαλία αποτελεί και ένα όχημα αυτοβελτίωσης, δεδομένου πως συνεχώς γνωρίζω και συνδιαλέγομαι με νέους ανθρώπους.

Πώς θα καταλάβω τις εκπαιδευτικές ανάγκες ενός μαθητή

Ο πλέον κατάλληλος τρόπος διάγνωσης των αναγκών της μαθήτριας / του μαθητή είναι η εξαγωγή των σχετικών συμπερασμάτων μέσα από προσεκτική παρακολούθηση των γνώσεων, των δεξιοτήτων και των στάσεων της / του, καθώς και μέσα από τη διαλεκτική μέθοδο, πάντα με σεβασμό στην προσωπικότητα και σε συνάρτηση με τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα και κίνητρα της / του κάθε εκπαιδευόμενης / εκπαιδευόμενου. 

Δεν παραδίδω μαθήματα σε άτομα με μαθησιακές δυσκολίες
Πρόσθετα
Προσωπικές σημειώσεις
Χρήση εξωσχολικών βοηθημάτων
Διδασκαλία σε group
Προετοιμασία για πανελλήνιες
Συμπλήρωση βιογραφικού σημειώματος
Θερινά μαθήματα
Επιμέλεια και διόρθωση κειμένων
Προσφορές
Το πρώτο μάθημα Δωρεάν
Έκπτωση σε ανέργους
Έκπτωση σε πολύτεκνους
Έκπτωση σε αδέρφια
Έκπτωση για γκρουπ
Τιμή συζητήσιμη ανάλογα με τις ώρες διδασκαλίας

Στείλτε Μήνυμα

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να στείλετε μήνυμα στον καθηγητή/τρια!
Ποιά είναι η γνώμη σας για αυτόν τον καθηγητή;

Κριτικές μαθητών

0 Κριτικές