Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Νασοπούλου Πλουμή Ελπίδα

Μαθηματικα
Πτυχία
Eθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Πτυχίο - Μαθηματικα 2016
Απευθύνομαι σε
Μαθητές Γυμνασίου
Μαθητές Λυκείου
Φοιτητές
Ξενόγλωσσους Μαθητές

Γειά σας, είμαι η Ελπίδα και είμαι καθηγήτρια Μαθηματικών.

Εργάζομαι στο χώρο της εκπάιδευσης τα τελευταία 17 χρόνια. Έχω αναλάβει να προετοιμάσω μαθητές Γυμνασίου (Προαγωγικές εξετάσεις / συμμετοχη σε διαγωνισμούς της ΕΜΕ / Εισαγωγικές εξετάσεις για Πρότυπα Γυμνάσια) , μαθητές Λυκείου, είτε για προαγωγικές εξετάσεις είτε για Πανελλήνιες (Μαθηματικά και ΑΟΘ) καθώς και προπτυχιακούς φοιτητές ( Μαθηματικό, Γεωλογικό, ΑΣΠΑΙΤΕ, Σχολή Ευελπίδων, Παντειο) σε μαθήματα Ανάλυσης, Άλγεβρας και Οικονομικών Μαθηματικών.

Έχω συνεργαστεί με το φροντιστήριο Ορόσημο Πειραιά και Κερατσινίου αναλαμβάνοντας τα μαθηματα Θετικής φύσης (Μαθηματικά,Φυσική,Χημεία,Βιολογία) για το Γυμνάσιο και Άλγεβρα/Γεωμετρία για Α' & Β' Λυκείου, ενώ έχω διδάξει απο το 2013 εθελοντικά στο Πρόγραμμα Διδακτικής Αλληλεγγύης του Δήμου Πειραιά προετοιμάζοντας τα παιδιά της Γ' Λυκείου στα μαθήματα των Μαθηματικών Προσανατολισμού και του ΑΟΘ.

Παράλληλα παραδίδω μαθήματα ανώτερων Μαθηματικών (Απειροστικό Λογισμό, Γραμμική Άλγεβρα Ι, Διαφορικές Εξισώσεις, Οικονομικά Μαθηματικά) σε φοιτητές Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Φέτος μετακόμισα στο Ηνωμένο Βασίλειο κ ξεκίνησα να εργάζομαι ως καθηγήτρια Μαθηματικών, προετοιμάζοντας μαθητές για τις GCSE και A Levels εξετάσεις τους, σε σχολείο Δευτεροβάθμιας Εκπάιδευσης της Β.Ουαλίας. Ωστόσο, λόγω COVID-19, είχα την ευκαιρία να ασχοληθώ επισταμένα με το κομμάτι της τηλεκπαίδευσης και να εξοικειωθώ πλήρως με ένα πλήθος Μαθηματικών και διδακτικών εργαλείων (Geogebra,WolframAlpha,AwwApp,Miro Dashboard,Whiteboard,IDROO κ.ο.κ) καθιστώντας το μάθημα εξ αποστάσεως, όχι απλα εφικτό, αλλά και πιο αποδοτικό σε πολλές περιπτώσεις μαθητών και από το δια ζώσης μάθημα! Το μόνο που χρειάζεται είναι ένας υπολογιστής και μία σταθερή σύνδεση ίντερνετ.

Ο κάθε μαθητής είναι διαφορετικός και έχει το δικό του ρυθμό να αντιλαμβάνεται και να εφαρμόζει τη γνώση που του παραδίδεται κάθε φορά. Σεβόμενη αυτό το ρυθμό είμαι διαθέσιμη σε οποιαδήποτε απορία του προκύψει, εντός και εκτός ώρας διδακτικής, και είμαι έτοιμη να του παρέχω πλούσιο ασκησιολόγιο και χειρόγραφες σημειώσεις από κάθε παράδοση ούτως ώστε να κατανοήσει τις έννοιες των Μαθηματικών σε βάθος και αργότερα να είναι σε θέση να τις εφαρμόσει, να τις συνδυάσει και να καταφέρει να λύνει με επιτυχία ακόμα και τις πιο σύνθετες και απαιτητικές ασκήσεις.

Επαγγελματική Εμπειρία

Άρχισα να παραδίδω ιδιαίτερα μαθήματα το 2004, ως δευτεροετής φοιτήτρια του Τμήματος Μαθηματικών του ΕΚΠΑ. Έχω συνεργαστεί με μια ευρύτατη γκάμα μαθητών, τόσο ως προς το ακαδημαϊκό επίπεδο, όσο και ως προς τις μαθησιακές δυσκολίες. Μαθητές χαμηλής βαθμολογίας, που μέσα σε ένα τρίμηνο εντατικής δουλειάς και συγκέντρωσης κατάφεραν όχι μόνο να αυξήσουν τη βαθμολογία τους αλλά και να αγαπήσουν τα Μαθηματικά, να καλύψουν τα κενά τους, και να επιλέξουνε αργότερα και να διαπρέψουν στα μαθήματα Θετικού και Οικονομικού Προσανατολισμού, πετυχαίνοντας εν τέλει με την πρώτη την εισαγωγή τους στα Πανεπιστήμια (ΕΚΠΑ, Πάντειο, ΕΜΠ, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, ΑΤΕΙ κ.ο.κ) προτίμησης τους . Μαθητές που ήθελαν να πετύχουν την εισαγωγή τους στα Πρότυπα Λύκεια και Γυμνάσια της χώρας, και τα κατάφεραν σε υψηλή μάλιστα θέση επιτυχίας. Μαθητές με Δυσλεξία, με Αυτισμό και με Διάσπαση Προσοχής, όπου προσαρμόσαμε το μάθημα στο ρυθμό και στις ανάγκες του εκάστοτε παιδιού και καταφέραμε εντυπωσιακά αποτελέσματα. Τέλος, με πρωτοετείς και δευτεροετείς φοιτητές, που αντιμετωπίσανε κάποιες δυσκολίες στα μαθήματα Μαθηματικής και Οικονομικής φύσεως του έτους τους, και με λίγη βοήθειά και διάβασμα, τα πέρασαν με πολύ καλές βαθμολογίες.

Αργότερα, το 2013, ξεκίνησα να διδάσκω στο Εθελοντικό Πρόγραμμα Αλληλεγγύης του Δήμου Πειραιά/ΚΟΔΕΠ που απευθύνεται σε μαθητές οικονομικά ευπαθών οικογενειών. Αρχικά ανέλαβα τις τρεις τάξεις του Γυμνασίου και την Α' Λυκείου σε όλα τα μαθήματα Μαθηματικών, και λίγο αργότερα, για συνεχείς χρονιές μέχρι το 2020 που απεχώρησα, αναλάμβανα την προετοιμασία της Γ' Λυκείου σε Μαθηματικά Προσανατολισμού και ΑΟΘ, με πολύ υψηλά ποσοστά επιτυχίας εισαγωγής.

Παράλληλα, από το 2017 μέχρι το 2020, συνεργάστηκα με το φροντιστήριο Ορόσημο Πειραιά, όπου ήμουν υπεύθυνη για όλα τα μαθήματα Θετικής φύσεως για το Γυμνάσιο, και για τις Άλγεβρες/Γεωμετρίες των τάξεων Α' και Β' Λυκείου.

Με την έναρξη του πρώτου lockdown του COVID, τόσο με τα συνεργαζόμενα φροντιστήρια, όσο και με τα ιδιαίτερα μαθήματα, ειδικευτηκα στην τηλεκπαίδευση. Έμαθα να χρησιμοποιώ στο μάθημα μου μια πληθώρα διαδικτυακών Μαθηματικών εργαλείων( Geogebra, WolframAlpha, Miro, IDROO, Brilliant.org, VisualMath κ.ο.κ) σε συνδυασμό με καλογραμμένες σημειώσεις σε πίνακα, τις οποίες αποθηκεύω και στέλνω στους μαθητές μου για να έχουν σημειώσεις απο το κάθε μας μάθημα. Διαπίστωσα με μεγάλη ανακούφιση οτι η ασύγχρονη εκπαίδευση μπορεί να προσκομίσει εξαιρετικά οφέλη στη διδασκαλία των Μαθηματικών αφού μπορούμε να ενσωματώσουμε μια μεγάλη ποικιλία οπτικών ερεθισμάτων που είναι απαραίτητα για την καλύτερη κατανόηση των Μαθηματικών μοντέλων απο τους μαθητές και τελικά το μάθημα να γίνει ακομα πιο ενδιαφέρον και αποδοτικό.

Τέλος, απο το 2020 μέχρι σήμερα, εργάζομαι ως καθηγήτρια Μαθηματικών σε σχολείο Δευτεροβάθμιας Εκπάιδευσης στη Βόρεια Ουαλία, στο τμήμα παιδιών με Αυτισμό, και παράλληλα παραδίδω διαδικτυακά μαθήματα Μαθηματικών, τόσο σε μαθητές που είχα απο την Ελλάδα όσο και σε παιδιά του Ηνωμένου Βασιλειου. Με αυτόν τον τρόπο, είχα την ευκαιρία να μελετήσω ένα ολοκαίνουριο εκπαιδευτικό σύστημα, να απομονώσω τα θετικά του και να τα ενσωματώσω στη διδασκαλία μου.

Δεν παραδίδω μαθήματα σε άτομα με μαθησιακές δυσκολίες
Πρόσθετα
Προσωπικές σημειώσεις
Χρήση εξωσχολικών βοηθημάτων
Προετοιμασία για πανελλήνιες
Προετοιμασία για πανεπιστήμια εξωτερικού
Προετοιμασία για διαγωνισμούς
Προσφορές
Έκπτωση σε ανέργους
Έκπτωση σε αδέρφια
Έκπτωση για γκρουπ
Δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό
Τιμή συζητήσιμη ανάλογα με τις ώρες διδασκαλίας

Στείλτε Μήνυμα

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να στείλετε μήνυμα στον καθηγητή/τρια!
Ποιά είναι η γνώμη σας για αυτόν τον καθηγητή;

Κριτικές μαθητών

0 Κριτικές