Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Αρζόγλου Ιορδάνης

Ειδικό Αρμονίας
Εφαρμοσμένες Μουσικές Σπουδές
Θεσσαλονίκη
Πτυχία
Ωδείο Φαέθων
Πτυχίο - Ειδικό Αρμονίας 2015
Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης
Είμαι ακόμα φοιτητής/τρια - Πιάνο 0
Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης
Πτυχίο - Εφαρμοσμένες Μουσικές Σπουδές 2023
Απευθύνομαι σε
Παιδιά προσχολικής ηλικίας
Μαθητές Δημοτικού
Μαθητές Γυμνασίου
Μαθητές Λυκείου
Φοιτητές
Φοιτητές Μεταπτυχιακού
Διδακτορικούς
Ξενόγλωσσους Μαθητές

 Παραδίδονται μαθήματα :

Πίανου, Θεωρητικών, Σολφεζ, Ακουστικής Καλλιέργειας (DIctee). 

Σε αρχάριους και προχωρημένους μαθητες κάθε ηλικίας !

Καθώς  και σε μαθητές που επιθυμούν να δώσουν εξετάσεις για την εισαγωγή τους στα Μουσικά Σχολεία και Μουσικά Πανεπηστήμια.

O Ιορδάνης Αρζόγλου γεννήθηκε στην Καβάλα το 1999. Ξεκίνησε μαθήματα μουσικής στο ωδείο Νέας Περάμου σε ηλικία 10 ετών. Το 2015 πηρέ το πτυχίο  αρμονίας με « Άριστα», από το ωδείο Φαέθων. Έναν χρόνο αργότερα ξεκίνησε μαθήματα πιάνου, με καθηγητή τον Glen Capra. Το 2017 ξεκίνησε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης. Την ίδια περίοδο άρχισε  μαθήματα με τον Γεώργιο Ιούλιο Παπαδόπουλο στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης. Το 2019 έγινε δεκτός στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, στη σχολή πιάνου, στην τάξη του καθηγητή Βασίλη Βαρβαρέσου. Από το 2022 παρακολουθεί μαθήματα μουσικής δωματίου με τον Γεώργιο Εμμανουήλ  Λαζαρίδη.  Αυτή τη στιγμή  βρίσκεται στο έτος διπλώματος (προβλεπόμενη ημερομηνία αποφοίτησης: Ιούνιος 2024)  και επί πτυχίο στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (προβλεπόμενη ημερομηνία αποφοίτησης: Οκτώβριος 2023). Έχει συμμετάσχει στον σεμιναριακό κύκλο «colla voce» με τον Χρήστο Μαρίνου στο Χόρτο Πηλίου (2022). Έχει παρακολουθήσει masterclass με τον Μαρτίνο Τιρίμο (2023).  Έχει λάβει μέρος στον 10ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Νέων Πιανιστών στην Άνδρο (2022), στον διεθνή διαγωνισμό student LiedDuo competition στο Groningen της Ολλανδίας (2022) και στον 13ο διαγωνισμό «Ηλίας Κουσκουβέλης» (2023). Τέλος έχει συμμετάσχει σε συναυλίες  σόλο ρεπερτορίου, μουσικής δωματίου, σε χώρους όπως το Μέγαρο μουσικής Θεσσαλονίκης, το Αρχαιολογικό μουσείο Θεσσαλονίκης,  την αίθουσα Μελίνα Μερκούρη, την αίθουσα τελετών του πανεπιστημίου Μακεδονίας κ.α. 

Γιατί κάποιος να με προτιμήσει

Για εμένα η μουσική είναι κάτι παραπάνω απο την αποκρυπτογράφηση κάποιων μαύρων κουκκίδων απο ένα χαρτί. Είναι μία ατέρμονη διαδικασία ανακάλυψης. Προσωπικά δεν σταματάω να αναζητώ όλο και βαθύτερα την μαγεία αυτής της τέχνης και αυτό είναι που θέλω να μεταδώσω στους μαθητές μου. Θέλω να αισθάνονται σαν να ανακαλύπτουν τον κόσμο απο την αρχή... σαν μαθητευόμενοι μάγοι. Σε  πιο πρακτικό επίπεδο, η  διδασκαλεία της τεχνικής βασίζεται στις αρχές της τεχνικής Taubman που βοηθάει στην αποφυγή τραυματισμών, και σε μία πιο φυσική και ελεύθερη σχέση με το πιάνο.

Επαγγελματική Εμπειρία

Τα τελευταία 3 χρόνια διδάσκω σε μαθητές ποικίλων ηλικιών και ενδιαφερόντων. Παράλληλα, έχω κάνει την πρακτικη μου άσκηση σε μουσικά σχολεία στο πλαίσιο των σπουδών  μου στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και 2 έτη πρακτική  άσκηση στο πιάνο, στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. 

Γιατί επέλεξα τη διδασκαλία (κίνητρα, στόχοι)

Η διδασκαλία ανέκαθεν αποτελούνταν από έναν μαθητή που διψάει για γνώση και έναν δάσκαλο που ξεχυλίζει αγάπη για το αντικείμενο. Όπως είναι ευχάριστο να συζητάει κανείς για την αγαπημένη του ταινία, ετσί και εγώ νοιώθω τουλάχιστον ευχάριστα να μιλάω για την μουσική. Η αλήθεια όμως είναι πως μέσα από την διδασκαλία επωφελούμε προσωπικά. Έχω μάθει πολύ περισσότερα από όσα μπορούσα να φανταστώ για το πιάνο, τους ανθρώπους, τον εαυτό μου. 

Πώς θα καταλάβω τις εκπαιδευτικές ανάγκες ενός μαθητή

Η νούμερο ένα προτεραιότητα  μου είναι να βοηθήσω τον μαθητή να ανακαλύψει την ομορφιά του μουσικού κόσμου. Η  δουλεία μου είναι να τον καθοδηγήσω και να του δώσω τα εργαλεία για να μπορέσει  να ωριμάσει μουσικά, να έχει μια μακροχρόνια σχέση με την μουσική και να εκφράσει αυτό που ήδη υπάρχει στην  ψυχή του.

Δεν παραδίδω μαθήματα σε άτομα με μαθησιακές δυσκολίες
Πρόσθετα
Προσωπικές σημειώσεις
Χρήση εξωσχολικών βοηθημάτων
Διδασκαλία σε group
Προετοιμασία για πανελλήνιες
Προετοιμασία για υποτροφίες
Προετοιμασία για κατατακτήριες εξετάσεις
Προετοιμασία για διαγωνισμούς
Θερινά μαθήματα
Προσφορές
Έκπτωση σε αδέρφια
Έκπτωση για γκρουπ
Δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό
Τιμή συζητήσιμη ανάλογα με τις ώρες διδασκαλίας
Έτη εμπειρίας
4
Video

Στείλτε Μήνυμα

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να στείλετε μήνυμα στον καθηγητή/τρια!
Ποιά είναι η γνώμη σας για αυτόν τον καθηγητή;

Κριτικές μαθητών

3 Κριτικές

Ο Ιορδάνης είναι εξαιρετικός! Προσαρμόζει το μάθημα του στο επίπεδο μου και πάντα ανάλογα με τις προτιμήσεις μου και τα ενδιαφέροντα μου!  Θεωρώ ότι ξεχωρίζει και ότι έχει βελτιώσει πολύ την τεχνική μου. Το κάθε μάθημα μαζί του είναι διασκεδαστικό καθώς η αγάπη του για την μουσική είναι μεταδοτική!

Νίκος
10.04.2023

Ο Ιορδάνης είναι ένας δάσκαλος που εμπνέει.  Ξέρει πώς να αποσυνθέτει σύνθετες εργασίες σε απλά και κατανοητά στοιχεία.  Συστήνω ανεπιφύλακτα!

Vest Maria
10.04.2023

Ο Ιορδάνης είναι εξαιρετικός ! Προσαρμόζει το μάθημα του στο επίπεδο μου και πάντα ανάλογα με τις προτιμήσεις μου και τα ενδιαφέροντα μου!  Θεωρώ ότι ξεχωρίζει και ότι έχει βελτιώσει πολύ την τεχνική μου. Το κάθε μάθημα μαζί του είναι διασκεδαστικό καθώς η αγάπη του για την μουσική είναι μεταδοτική!

Νίκος
09.04.2023