Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Αλεξίου Παναγιώτης

Χημικός
ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗ
Πτυχία
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Πτυχίο - Χημικός 0 Επαληθευμένο
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Πιστοποίηση - Παιδαγωγική Επάρκεια 0 Επαληθευμένο
Απευθύνομαι σε
Μαθητές Δημοτικού
Μαθητές Γυμνασίου
Μαθητές Λυκείου
Φοιτητές
Ξενόγλωσσους Μαθητές

Έχοντας μακρά πολυετή εμπειρία παραδίδω ιδιαίτερα μαθήματα θετικών μαθημάτων γυμνασίου - λυκείου και πιο συγκεκριμένα:

Γυμνάσιο: Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Βιολογία

Α λυκείου: Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Βιολογία

Β λυκείου: Χημεία

Γ λυκείου: Χημεία ( πρόγραμμα του διετή κύκλου σπουδών για μαθητές που επιθυμούν να δώσουν Πανελλαδικές εξετάσεις)

Ανώτερη εκπαίδευση: Μαθήματα σχετικά με την χημεία ( π.χ. Βιοχημεία, γενική χημεία, ορυκτολογία, χημεία περιβάλλοντος κ.α. )

Πλήρως καταρτισμένος καθηγητής με πολυετή εμπειρία. Παρέχεται πλούσιο φροντιστηριακό εκπαιδευτικό υλικό. Αξιόπιστη και ποιοτική προετοιμασία υποψηφίων για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Τιμή ανάλογη της βαθμίδας εκπαίδευσης (τιμή έναρξης 10 ευρώ) με εκπτώσεις σε πακέτα και γκρουπάκια.

Οι περιοχές που εργάζομαι δια ζώσης είναι Άνω Τούμπα, Κάτω Τούμπα, Τριανδρία, Κωνσταντινουπολίτικα, Πυλαία, Κέντρο. 

Για μαθητές απο λοιπές περιοχές: δέχομαι είτε στο χώρο μου για δια ζώσης μάθημα στην Άνω Τούμπα είτε υπάρχει και η δυνατότητα παροχής διαδικτυακών μαθημάτων αντίστοιχης ποιότητας.

Γιατί κάποιος να με προτιμήσει

Διδάσκω έχοντας γνώμονα το τι χρειάζεται το κάθε άτομο. Αυτό μπορεί να είναι γραπτές σημειώσεις, ψηφιακές ή ακόμα και χρήση σύγχρονων μεθόδων όπως multiple choice tests στο περιβάλλον του google forms και παρουσιάσεις pptx με animation.

Το ίδιο εφαρμόζω και στο δυναμικό μου με το εκάστοτε μαθητή. Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά μαθήματα διακρίνω αν ο μαθητής εργάζεται καλύτερα σε χαλαρό ή αυστηρά οριοθετημένο πλαίσιο και εφαρμόζω τις κατάλληλες συνθήκες για το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Επαγγελματική Εμπειρία

Διδάσκω σε επίπεδο ιδιαίτερων τα τελευταία 6 χρόνια. Το αντικείμενο διδασκαλίας μου είναι τα θετικά μαθήματα και ειδικά η Χημεία για την οποία κάνω και προετοιμασία για πανελλήνιες εξετάσεις. Πέρα απο αυτό αναλαμβάνω και πτυχιακές εργασίες πανεπιστημιακού επιπέδου τα τελευταία 2 χρόνια.

Γιατί επέλεξα τη διδασκαλία (κίνητρα, στόχοι)

H διδασκαλία πάντα ερχόταν φυσικά σε εμένα ακόμα και όταν ήμουν και εγώ μαθητής. Ερχόμενος απο μια οικογένεια εκπαιδευτικών έχω αγάπη για το αντικείμενο και θέλω στο μέλλον να γίνω απο τα πιο γνωστά ονόματα στον τομέα των ιδιαίτερων σε όλη τη Θεσσαλονίκη. 

Όντας καθηγητής νεότερης γενιάς είμαι στην ξεχωριστή θέση να είμαι πιο κοντά εγκεφαλικά στους νέους απο ότι οι καθηγητές μεγαλύτερης ηλικίας. Ακόμα, η εξοικείωση μου με ποικίλες πλατφόρμες υπολογιστών δίνει νέες δυνατότητες στο μάθημα και καθιστά δύσκολες προς κατανόηση έννοιες πιο εύκολα διαχειρίσιμες.

Πώς θα καταλάβω τις εκπαιδευτικές ανάγκες ενός μαθητή

Αρχικά με μια ανοιχτή συζήτηση στο πρώτο μάθημα όπου θα γίνει ξεκάθαρο ότι το εκπαιδευτικό περιβάλλον είναι ένα ασφαλές περιβάλλον όπου κάθε μαθητής μπορεί να εκφράσει ότι απορία και προβληματισμό έχει.

Στην συνέχεια γίνονται προτάσεις στο μαθητή για διαφορετικά στυλ διδασκαλίας στα πρώτα μαθήματα και ανάλογα την ανατροφοδότηση καταλήγουμε στο τελικό πρότυπο που βολεύει.

Τέλος κατα την διάρκεια των μαθημάτων γίνεται κατανοητό σε ποια διδακτικά πρότυπα ανταποκρίνεται βέλτιστα ο μαθητής και χρησιμοποιούνται οι μέθοδοι που αποδίδουν καλύτερα.

Παραδίδω μαθήματα σε άτομα με μαθησιακές δυσκολίες
Πρόσθετα
Προσωπικές σημειώσεις
Φροντιστηριακές σημειώσεις
Χρήση εξωσχολικών βοηθημάτων
Διδασκαλία σε group
Προετοιμασία για πανελλήνιες
Εκπόνηση εργασιών
Συμπλήρωση βιογραφικού σημειώματος
Συμπλήρωση μηχανογραφικού
Προετοιμασία για υποτροφίες
Προετοιμασία για πανεπιστήμια εξωτερικού
Προετοιμασία για κατατακτήριες εξετάσεις
Προετοιμασία για διαγωνισμούς
Θερινά μαθήματα
Επιμέλεια και διόρθωση κειμένων
Προσφορές
Έκπτωση σε αδέρφια
Έκπτωση για γκρουπ
Δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό
Τιμή συζητήσιμη ανάλογα με τις ώρες διδασκαλίας
Έτη εμπειρίας
7

Στείλτε Μήνυμα

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να στείλετε μήνυμα στον καθηγητή/τρια!
Ποιά είναι η γνώμη σας για αυτόν τον καθηγητή;

Κριτικές μαθητών

9 Κριτικές

Η συνέπεια του κ.Παναγιωτη,η άριστη διάθεση συνεργασίας,η ευγενική προσέγγιση σε κάθε δυσκολία του παιδιού ,η ψυχολογική του στήριξη σε περιόδους άγχους είναι όλα αυτά που τον καθιστούν εξαίρετο καθηγητή αλλά και εξαιρετικό άνθρωπο με ηθος και αρχές που διέπουν έναν άριστο χαρακτήρα.Ο κ.Αλεξιου με υποστηρικτικό πνεύμα,με γνώσεις άρτιες βοήθησε την μαθήτρια του να προχωράει πάντα μπροστά.... με αισιόδοξη διάθεση...Βήμα βήμα να κατακτούμε τον στόχο μας.... Σας ευχαριστούμε πάντα που καταφέρατε να γίνεται μια ομάδα σε ΓΡΟΘΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ!!! 

Ιωσηφιδου Τόνια -Γαβριελα
25.08.2023

Με τον Πάνο ξεκινήσαμε εξ'αποστάσεως μαθήματα με την κόρη μου λίγο πρίν τις εξετάσεις ( γ γυμνασίου ). Παρά τον περιορισμένο χρόνο που είχανε με το παιδί - 5 μαθήματα συνολικά - κατάφερε να την κάνει να χαλαρώσει πολύ το άγχο της και να αποδώσει παρα πολύ καλά. Εκτίμησα πολυ το πως δημιούργησε ευχάριστο κλίμα γύρω απο το μάθημα των μαθηματικών που η κόρη μου είχε παρει απο φόβο λόγω κακού διδάσκοντα στο σχολείο. Φέτος θα συνεχίσουμε απο την αρχή της χρονιάς.

Νίκος Αλεξόπουλος
06.08.2023

Με τον Πάνο συνεργαστήκαμε αρχικά στο μάθημα της βιοχημείας και στην συνέχεια ανέλαβε να κάνει και την πτυχιακή εργασία μου. Οι τιμές του για το ιδιαίτερο ήταν πολύ αξιοπρεπείς για γκρουπ που έκανα με φίλες μου . Συνήθως μου ζητούσανε ''νεφρό'' που λέμε. 

Στην εργασία ευτυχώς έβγαλε άκρη γιατί ο υπεύθυνος καθηγητής μου με είχε παρατημένη μέχρι και τελευταία στιγμή. Μέσα σε 2 εβδομάδες μου έβγαλε πτυχιακή για τις φλεγμονώδεις εντερικές νόσους που πήρε βαθμό 9. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα και για ιδιαίτερα πανεπιστημίου και για πτυχιακές. Τέλος μεγάλο συν το ότι έχει πολύ χιούμορ. Ούτε καταλαβαίναμε πως μαθαίναμε γλυκόλυση και κύκλο Krebs απο τα γέλια.

Αλίκη Αρβανιτάκη
28.08.2022