Μαθήματα Αρχές Οικονομίας, online
Χαίρετε! Ονομάζομαι Ζωή Καλτσουνή και είμαι απόφοιτος του προγράμματος Business Administration and Economics του Πανεπιστημίου του Sheffield, καθώς και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου MSc Business Analytics and Decision Sciences.
Διαθέτω πολυετή εμπειρία στην υποστήριξη φοιτητών σε προγράμματα σπουδών Οικονομικών, Διοίκησης Επιχειρήσεων, Business Analytics, Στατιστικής και Project Management.
Αναλαμβάνω:
- Υποστήριξη στη μελέτη και προετοιμασία φοιτητών για εξετάσεις
- Καθοδήγηση σε ακαδημαϊκά projects και εργασίες (πτυχιακές, διπλωματικές, assignments)
- Μαθήματα Project Management, με εξειδίκευση στην ευρωπαϊκή μεθοδολογία PM²
- Εισαγωγή σε εργαλεία όπως Excel, ChatGPT και βασικές τεχνικές ανάλυσης δεδομένων
🎓 Τα μαθήματα πραγματοποιούνται αποκλειστικά online, με ευέλικτο πρόγραμμα και εξατομικευμένο υλικό, προσαρμοσμένο στις ανάγκες κάθε φοιτητή.
Είμαι αρκετά νέα ώστε να θυμάμαι καλά τις απαιτήσεις, το άγχος και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ένας φοιτητής. Μπορώ να μπω στη θέση του μαθητή και να προσαρμόσω τον τρόπο διδασκαλίας μου ανάλογα με τον τρόπο που σκέφτεται και μαθαίνει ο καθένας. Συνδυάζω την ακαδημαϊκή γνώση με πρακτική εμπειρία, αλλά και ανθρώπινη κατανόηση, γιατί τελικά, αυτό που μετράει είναι η ουσιαστική υποστήριξη.
Τα τελευταία χρόνια εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα ως Project Management Specialist, με εμπλοκή σε έργα ψηφιακού μετασχηματισμού και ανάπτυξης λογισμικού. Παράλληλα, έχω εργαστεί και στον τομέα της Λογιστικής, αποκτώντας πρακτική εμπειρία σε οικονομικές αναφορές, τιμολόγηση, παρακολούθηση κόστους και ανάλυση δεδομένων.
Αυτή η διττή εμπειρία μου επιτρέπει να μεταφέρω στους φοιτητές γνώσεις που συνδυάζουν θεωρία και πράξη, με εφαρμογές σε πραγματικά επαγγελματικά περιβάλλοντα.
Η διδασκαλία για μένα δεν είναι απλώς μεταφορά γνώσης, αλλά τρόπος να ενδυναμώσω άλλους ανθρώπους. Με παρακινεί η χαρά του να βλέπω φοιτητές να εξελίσσονται, να κατακτούν στόχους και να χτίζουν αυτοπεποίθηση. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, εξελίσσομαι κι εγώ, όχι μόνο ως επαγγελματίας αλλά και ως άνθρωπος.
Για να κατανοήσω τις ανάγκες κάθε μαθητή, ξεκινώ με μια φιλική συζήτηση ώστε να εντοπίσω τι τον δυσκολεύει, ποιος είναι ο στόχος του και πώς μαθαίνει καλύτερα. Αναλύω τυχόν παλιές εργασίες ή εξετάσεις και προσαρμόζω το μάθημα με βάση το επίπεδο, τον τρόπο σκέψης και τον ρυθμό του κάθε φοιτητή. Πιστεύω στην ανοιχτή επικοινωνία και την εξατομίκευση.