Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Γληνια Αναστασία

Θεσσαλονίκη Ανάληψη
Πτυχία
Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής
Είμαι ακόμα φοιτητής/τρια - Φιλόλογος 0 Επαληθευμένο
Απευθύνομαι σε
Μαθητές Δημοτικού
Μαθητές Γυμνασίου
Μαθητές Λυκείου

Τελειόφοιτη  του τμήματος Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής του ΑΠΘ παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα διαδικτυακά σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου (πλην λατινικών όσον αφορά τη θεωρητική κατεύθυνση). Προσφέρονται προσωπικές σημειώσεις, υλικό βοηθημάτων.Οι ώρες διδαχής θα είναι ανάλογες με τις ανάγκες και το πρόγραμμα του μαθητη έτσι ώστε να υπάρξει η επίτευξη των στόχων του. Το πρώτο μάθημα είναι δωρεάν και αποτελεί κατά κυριο λόγο συζήτηση με τον μαθητή με ερωτήσεις για να καταλάβω τις ανάγκες και που θα πρέπει να εστιάσω μετέπειτα, καθώς και γενικότερη ενημέρωση σχετικά με τη σχολική διδακτική ύλη.

Οι τιμές διαφοροποιούνται στη περίπτωση τρίτης λυκείου, καθώς και ανάλογα με τον αριθμό ωρών εβδομαδιαίως με προσαρμοσμένα πακέτα προσφορών που διαμορφώνονται έπειτα από συννενόηση.

Γιατί κάποιος να με προτιμήσει

Θεωρώ πως η μέθοδος που εφαρμόζω στους μαθητές μου είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική και διαφέρει αρκετά από τον τετριμμένο κύκλο του μαθητή-καθηγητή. Συζητώντας με το παιδί σχηματίζω μια σφαιρική όψη που έχει για το σχολείο και τα μαθήματα και προσπαθώ να του δείξω πως τα καθήκοντα του ως μαθητής δεν είναι τόσο δύσκολα. Το κλειδί είναι το να καταλάβει τόσο το τι μελετάει όσο και το γιατί, με αποτέλεσμα να απελευθερωθεί το ενδιαφέρον για το μάθημα το οποίο θα εξεταστεί τη κάθε επόμενη μέρα. Πρέπει να κάνουμε τον τρόπο διδασκαλίας πιο προσιτό ιδιαίτερα όταν έχουμε να κάνουμε με εφήβους, όντες όλοι μας στην ίδια θέση μπορούμε να καταλάβουμε ότι το διάβασμα για την επόμενη μέρα ήταν ένα μαρτύριο. Είμαστε βοηθοί και καθοδηγητές των παιδιών. 

Επαγγελματική Εμπειρία

Σεμινάρια:

"Κρίσεις και προσαρμοστικότητα μέσα στη σχολική τάξη. Εμπειριες εκπαιδευτικών και Ψυχοεκπαίδευση" Ε.Κ.Π.Α

"Μαθησιακές δυσκολίες και προβλήματα συμπεριφοράς" Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου 

Συνεργάζομαι εδώ και 2 χρόνια με παιδιά γυμνασίου, λυκείου  και δημοτικού για βοήθεια στα φιλολογικά μαθήματα. Αποτέλεσα ιδιαίτερα αποτελεσματική καθώς κινητοποίησα τους μαθητές στο να τρέφουν αγάπη γι αυτό που μελετούν.
Η σχολή μου επίσης, από το δεύτερο κιόλας έτος προσφέρει τρομερη επάρκεια πρακτικής, επισκέψεις σε σχολεία, παρακολούθηση τρόπου διδαχής και συνεντεύξεις στελεχών των σχολείων καθώς αλληλεπιδράσεις και διδασκαλία (συγκεκριμένα είχα τη τιμή να διδάξω σε τμήμα της Α' Λυκείου)  με μαθητές ως μελλοντικοί εκπαιδευτικοί.

Γιατί επέλεξα τη διδασκαλία (κίνητρα, στόχοι)

Το επάγγελμα του εκπαιδευτικού κατά την άποψη μου είναι λειτούργημα. Είναι λυτρωτικό να βλέπεις τη πρόοδο ενός μαθητή την οποια καταφέρνει με την βοήθεια σου. Στόχος βασικός δεν είναι να μεταλαμπαδεύσουμε γνώσεις μονάχα αλλά μέσω των μαθημάτων να χτίσουμε έναν άνθρωπο μορφωμένο και πεπαιδευμενο. H διδασκαλία βασίζεται στην συνεργασία όχι σε δασκαλοκεντρικους τρόπους εκμάθησης.

Πώς θα καταλάβω τις εκπαιδευτικές ανάγκες ενός μαθητή

Το παν είναι η συζήτηση. Πρώτα μιλώντας με τους γονείς οι οποίοι έχουν την αντικειμενική κρίση πάνω στους βαθμούς και στην απόδοση των παιδιών και μετέπειτα με τον ίδιο τον μαθητή θα προσπαθήσω να βρω τα κενά τα οποία πρέπει να καλυφθούν. Στο πρώτο και δεύτερο μάθημα κάνοντας βασικές ερωτήσεις πάνω στη διδακτική ύλη του μαθήματος της ίδιας ή της προηγούμενης χρονιάς μπορούμε να καταλάβουμε εύκολα τις ανάγκες ενός μαθητή και που πρέπει να εστιάσουμε. Επανάληψις μήτηρ πάσης μαθησεως όπως λέγαν και οι αρχαίοι ημων πρόγονοι. Έτσι προχωρώντας και παράλληλα κάνοντας συχνές επανάληψης ακόμα και με μικρές αναφορές οι ανάγκες ενός μαθητή καλύπτονται.

Δεν παραδίδω μαθήματα σε άτομα με μαθησιακές δυσκολίες
Πρόσθετα
Προσωπικές σημειώσεις
Φροντιστηριακές σημειώσεις
Χρήση εξωσχολικών βοηθημάτων
Θερινά μαθήματα
Προσφορές
Έκπτωση σε αδέρφια
Έκπτωση για γκρουπ
Δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό
Τιμή συζητήσιμη ανάλογα με τις ώρες διδασκαλίας
Έτη εμπειρίας
2

Στείλτε Μήνυμα

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να στείλετε μήνυμα στον καθηγητή/τρια!
Ποιά είναι η γνώμη σας για αυτόν τον καθηγητή;

Κριτικές μαθητών

7 Κριτικές

Ως νυν φοιτητής νομικής, θα συνιστούσα στον καθένα την Αναστασία ! Πρώτον διότι ηλικιακά ήμασταν κοντά και μου μετέφερε τις γνώσεις με παραδείγματα που απασχολούσαν την καθημερινότητά μας και όχι μόνο, δεύτερον επειδή έχει ζήλο και αγάπη για αυτό που κάνει, με γνώμονα τις γνώσεις αλλά και της εμπειρίας που κατέχει μέσω των ιδιαίτερων μαθημάτων, τις διδασκαλίες της στα δημόσια σχολεία αλλά και μέσω τις διδασκαλίας που δέχεται από το πανεπιστήμιο. Τέλος, κάνοντας μία αναδρομή στο παρελθόν και μπαίνοντας στον ρόλο του μαθητή με δυσλεξία, πιστεύω πως στάθηκα τυχερός που είχα στο πλευρό μου την Αναστασία, λόγω, ότι μου έλυνε τις απορίες που είχα από το σχολείο και τις επεξηγούσε όσο το δυνατόν καλύτερα όπου οι καθηγητές δεν ήταν ικανοί να τις επιλύσουν, αλλά και παρόλο της μαθησιακής δυσκολίας, (πράγμα που με βοήθησε να το ξεπεράσω), ο λόγος, η έκφραση αλλά και η σκέψη μου ξέφευγαν από τον κύκλο μαθημάτων της Γ' Λυκείου, με αποτέλεσμα να αναζητώ την ύψιστη γνώση, γνώσεις που η Αναστασία ήδη κατείχε.  

Νίκος Γρατσάνης
01.03.2024

Εξαιρετική δουλειά, μεθοδικη με αποτελέσματα. Την κ Αναστασία την συστήνω ανεπιφύλακτα.

 

Giannis A
12.06.2023

Η κυρια Αναστασια ειναι πολυ καλη καθηγητρια με αριστη συμπεριφορα και προσοχη στους μαθητες.θα συνιστούσα να αρχισετε μαθηματα μαζι της διοτι εχω δει μεγαλη διαφορα στην αποδοση μου και στους βαθμους μου!

Αλλαγιάννης Κωνσταντίνος
12.06.2023