Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Χατζηγεωργίου Χαρά

Μουσικολογία/Μουσικοπαιδαγωγική
Θεσσαλονίκη
Πτυχία
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Πτυχίο - Μουσικολογία/Μουσικοπαιδαγωγική 2022
Απευθύνομαι σε
Παιδιά προσχολικής ηλικίας
Μαθητές Δημοτικού
Μαθητές Γυμνασίου
Μαθητές Λυκείου
Φοιτητές
Ξενόγλωσσους Μαθητές

Είμαι απόφοιτη του τμήματος Μουσικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με κατεύθυνση Μουσικολογία/Μουσική Παιδαγωγική. Οι μουσικές μου σπουδές ξεκίνησαν απο πολύ μικρή ηλικία και απο τότε η μελέτη και η αγάπη μου για τη μουσική δεν έχει σταματήσει. Είμαι κάτοχος του Ειδικού πτυχίου Αρμονίας και έχω πολυετείς σπουδές στην κλασική κιθάρα (επίπεδο Β μέση), ενώ έχω υπάρξει μέλος πολλών χορωδιών, φωνητικών και μουσικοθεατρικών συνόλων.

Παραδίδω ιδιαίτερα ή και ομαδικά μαθήματα Μουσικής Θεωρίας και Σολφέζ. Επιπλέον πραγματοποιώ ιδιαίτερα για πανεπιστημιακά μαθήματα ή και βοήθεια στην εκπόνηση ακαδημαϊκών εργασιών, όπως επίσης αναλαμβάνω τη δημιουργική απασχόληση παιδιών. Τα μαθήματα απευθύνονται σε άτομα όλων των ηλικιών και το περιεχόμενο τους συνδιαμορφώνεται μαζί με τους μαθητές αναλόγως των στόχων και των ενδιαφερόντων τους. Υπάρχει η δυνατότητα δια ζώσης και διαδικτυακών μαθημάτων ανάλογα τις εκάστοτε ανάγκες. Όσον αφορά την κοστολόγηση των μαθημάτων, η τιμή είναι συζητήσιμη.

Γιατί κάποιος να με προτιμήσει

Η μουσική παιδαγωγική με αφορά πολύ βαθιά. Πέρα απο τις σπουδές μου στο τμήμα Μουσικών Σπουδών έχω επιμορφωθεί πάνω στη Διαπολιτισμική εκπαίδευση και στην Αξιοποίηση της τέχνης στην Εκπαίδευση, ενώ αντικείμενο της διπλωματικής μου εργασίας ήταν οι Άτυπες Μορφές Μουσικής Μάθησης και οι Κοινοτικές Μουσικές Πρακτικές. Η μουσική μάθηση δεν περιορίζεται μόνο στην απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων αλλά και στην ανακάλυψη της χαράς και της δημιουργικότητας. Η σχέση του κάθε ατόμου με τη μουσική και τη μάθηση είναι ξεχωριστή για αυτό άλλωστε και τα μαθήματα θα προσαρμόζονται ανάλογα τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα του κάθε μαθητή.

Επαγγελματική Εμπειρία

Μουσικός Εκπαιδευτικός στο 36ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης στα πλαίσια της Πρακτικής Άσκησης του Τμήματος Μουσικών Σπουδών Α.Π.Θ.

Ιδιαίτερα μαθήματα Μουσικής Θεωρίας σε παιδιά και ενήλικες

Προετοιμασία μαθητών για τις εισαγωγικές εξετάσεις των Μουσικών Σχολείων

Δημιουργική απασχόληση παιδιών στο Family Sports Club, Πεύκα, Θεσσαλονίκη

Υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος σε συνεργασία με το Δήμο Αγίου Ευστρατίου, Περιφέρεια Β. Αιγαίου "Πολιτισμικές και περιβαλλοντικές δράσεις για παιδιά"

Εκπαιδευτική δράση "Μουσικοί και Χρωματικοί Αυτοσχεδιασμοί" στα πλαίσια του project Community Action in Learning Music (CALM) σε συνεργασία με το τμήμα Μουσικών Σπουδών και τα Εκπαιδευτήρια Ελληνικής Παράδοσης Δράμας.

Μέλος της πολυφωνικής μουσικοθεατρικής ομάδας "Μουσικό Πολύτροπο" με εμφανίσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό

Γιατί επέλεξα τη διδασκαλία (κίνητρα, στόχοι)

Ξεκινώντας τις μουσικές μου σπουδές απο πολύ μικρή ηλικία, η αγάπη μου για τη μουσική και τη μάθηση συνεχώς αυξανόταν κάνοντας για μενα φυσικό ακόλουθο την επαγγελματική πιά ασχολία μου με τη μουσική. Στόχος μου είναι να συμβάλλω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην υπόθεση της Μουσικής Εκπαίδευσης και να δημιουργήσω όμορφες εμπειρίες μάθησης.

Πώς θα καταλάβω τις εκπαιδευτικές ανάγκες ενός μαθητή

Ο κάθε μαθητής έχει τις προσωπικές του ανάγκες, ενδιαφέροντα και τρόπους μέσα απο τους οποίους μαθαίνει καλύτερα και πιο ουσιαστικά. Μαζί θα διερευνύσουμε και θα συζητήσουμε όλα αυτά προκειμένου η διαδικάσία της μουσικής μάθησης να γίνει κάτι που θα αφορά πραγματικά τον κάθε μαθητή και θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες του.

Παραδίδω μαθήματα σε άτομα με μαθησιακές δυσκολίες
Πρόσθετα
Προσωπικές σημειώσεις
Χρήση εξωσχολικών βοηθημάτων
Διδασκαλία σε group
Εκπόνηση εργασιών
Προσφορές
Το πρώτο μάθημα Δωρεάν
Έκπτωση σε ανέργους
Έκπτωση σε πολύτεκνους
Έκπτωση σε αδέρφια
Δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό
Τιμή συζητήσιμη ανάλογα με τις ώρες διδασκαλίας

Στείλτε Μήνυμα

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να στείλετε μήνυμα στον καθηγητή/τρια!
Ποιά είναι η γνώμη σας για αυτόν τον καθηγητή;

Κριτικές μαθητών

0 Κριτικές