Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Συμεωνίδου Γαλάτεια

MBA Educational Leadership
Παιδαγωγική Ψυχολογία και Εκπαιδευτική Πράξη
Παιδαγωγικο Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης
Πτυχία
University College London
Master - MBA Educational Leadership 2020
Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
Master - Παιδαγωγική Ψυχολογία και Εκπαιδευτική Πράξη 2017
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Πτυχίο - Παιδαγωγικο Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης 2012
University of Cambridge
- Certificate of Proficiency in English 0
Άδεια Διδασκαλίας τηςΑγγλικής Γλώσσας
- Άδεια Διδασκαλίας της Αγγλικής Γλώσσας 0
Απευθύνομαι σε
Παιδιά προσχολικής ηλικίας
Μαθητές Δημοτικού
Μαθητές Γυμνασίου
Μαθητές Λυκείου
Φοιτητές
Ξενόγλωσσους Μαθητές

Διδακτική Πείρα στα Ιδιαίτερα Μαθήματα Αγγλικών

Έχω εργαστεί σε κέντρα ξένων γλωσσών στην Αθήνα αλλά και στο Λονδίνο, όπου έχω σπουδάσει και ζήσει. Κατέχω near native fluency και δίνω ιδιαίτερη έμφαση στην καλλιέργεια του προφορικού λόγου από μικρή ηλικία.

Έχω πολυετή εμπειρία στην διδασκαλία κατ' οίκον (από το 2009). Έχω διδάξει την Αγγλική Γλώσσα σε ηλικίες από 5 έως 18 ετών αλλά και ενήλικες. Επιπλέον έχω εξειδίκευση στη διδασκαλία μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες και ιδιαιτερότητες. 

Αναλαμβάνω μαθητές από pre-junior έως Proficiency (C2), αλλά και ενήλικες για business English, προετοιμασία για συνεντεύξεις και παρουσιάσεις powerpoint για εργασία ή σπουδές στο εξωτερικό. 

Κατέχω δύο μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών: έναν στην Παιδαγωγική Ψυχολογία (Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο) και έναν στην Εκπαιδευτική Ηγεσία (University College of London).

Τέλος είμαι κάτοχος του CPE (Cambridge University), του ΕCPE (Michigan University), της επάρκειας και άδειας διδασκαλίας της Αγγλικής γλώσσας.

Ορισμένα χαρακτηριστικά της διδακτικής μου μεθοδολογίας:

- χρήση νέων τεχνολογιών (διαδραστικές εκπαιδευτικές εφαρμογές) μέσω προσωπικού tablet 

- χρήση πολυμέσων διδασκαλίας (εικόνες, βίντεο, τραγούδια, ταινίες, mind maps, κ.α.)

-  Διατήρηση υψηλού κινήτρου μάθησης μέσω της σύνδεσης της αγγλικής γλώσσας με συγκεκριμένους τομείς ενδιαφέροντος του μαθητή (π.χ. μουσική, ταινίες, επιστήμη, περιβάλλον, κλπ) μέσα από σχετικά ερεθίσματα.

-Εξατομικευμένη διδασκαλία προσαρμοσμένη στις ανάγκες, τα ενδιαφέροντα και τις ιδιαιτερότητες του κάθε μαθητή.

- Διαδραστικές βιωματικές δραστηριότητες με στόχο την καλλιέργεια του προφορικού λόγου (everyday English) ή την εξάσκηση στο λεξιλόγιο/γραμματική μέσα από έναν ευχάριστο και παιγνιώδη τρόπο ανάλογα με την ηλικία του μαθητή (π.χ. role games-παιχνίδι ρολων, board games - επιτραπέζια, crafts- κατασκευές, κ.α.)

Αναλαμβάνω δια ζώσης μαθήματα στις περιοχές Παπάγος, Χολαργό, Νεο Ψυχικό και πλησίον. Επιπλέον παραδίδω και μαθήματα online.

Γιατί κάποιος να με προτιμήσει

Η πολυετής εμπειρία μου στην εκπαίδευση και το υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού μου αποτελούν δύο σημαντικά στοιχεία του εκπαιδευτικού προφίλ μου. Δίνω έμφαση στη λεπτομέρεια και προσεγγίζω κάθε μαθητή πλήρως εξατομικευμένα με άξονα τις εκπαιδευτικές του ανάγκες αλλά και τα προσωπικά του ενδιαφέροντα ώστε η διδασκαλία να αποκτά νόημα.

Επαγγελματική Εμπειρία

12 χρόνια

Έχω εργαστεί στην εκπαίδευση σε διάφορες δομές όπως φροντιστήρια ξένων Γλωσσών και ιδιωτικά σχολεία. Επιπλέον παραδίδω ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά και ενήλικες.

Γιατί επέλεξα τη διδασκαλία (κίνητρα, στόχοι)

Αγαπώ τη διδασκαλία των Αγγλικών καθώς προσφέρει δυνατότητες σύνδεσης με πολλούς τομείς της καθημερινής ζωής αλλά και της κουλτούρας / πολιτισμού. Η επιτυχία στη διδασκαλία των Αγγλικών είναι για εμένα η καλλιέργεια της αγάπης για την ίδια τη γλώσσα. Αυτό είναι το κίνητρό μου ως καθηγήτρια αγγλικών: να προσεγγίσω την αγγλική γλώσσα μέσα από τα ενδιαφέροντα του μαθητή και να βρω τρόπους διασύνδεσης της με αυτά. 

Πώς θα καταλάβω τις εκπαιδευτικές ανάγκες ενός μαθητή

Η πείρα μου στην εκπαίδευση με βοηθάει σημαντικά στο να κατανοώ αρκετά άμεσα τις εκπαιδευτικές ανάγκες ενός μαθητή. Εξάλλου αυτές οι ανάγκες αποτελούν το έναυσμα για τον σχεδιασμό της διδακτικής προσέγγισης οπότε ο προσδιορισμός τους αποτελεί πρωταρχικό στάδιο της μεθόδου μου. Μέσα από διαφορετικές δραστηριότητες (προσεκτικά σχεδιασμένες) και ανάλογα με τον βαθμό ανταπόκρισης του μαθητή μπορώ να εντοπίσω τις εκπαιδευτικές του ιδιαιτερότητες ώστε να ορίσουμε από κοινού τους μαθησιακους του στόχους. 

Παραδίδω μαθήματα σε άτομα με μαθησιακές δυσκολίες
Προσφορές
Το πρώτο μάθημα Δωρεάν
Έκπτωση σε πολύτεκνους
Έκπτωση για γκρουπ
Δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό
Τιμή συζητήσιμη ανάλογα με τις ώρες διδασκαλίας

Στείλτε Μήνυμα

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να στείλετε μήνυμα στον καθηγητή/τρια!
Ποιά είναι η γνώμη σας για αυτόν τον καθηγητή;

Κριτικές μαθητών

0 Κριτικές