Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Αργυρός Ιωάννης

Καθηγητής Γερμανικής και Ελληνικής Φιλολογίας
Πτυχία
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Πτυχίο - Καθηγητής Γερμανικής και Ελληνικής Φιλολογίας 2004
Απευθύνομαι σε
Μαθητές Δημοτικού
Μαθητές Γυμνασίου
Μαθητές Λυκείου
Φοιτητές
Φοιτητές Μεταπτυχιακού
Διδακτορικούς
Ξενόγλωσσους Μαθητές

Μαθήματα όλων των επιπέδων, προσαρμοσμένα στις ανάγκες/στόχους σας, από καθηγητή Γερμανικής και Ελληνικής Φιλολογίας με ειδίκευση σε Γλωσσολογία και Διδακτική της γερμανικής ως ξένης γλώσσας, με 24ετη διδακτική εμπειρία σε σχολεία, φροντιστήρια και πανεπιστήμιο (Berlin) και Ζυριχη.

•Εμβάθυνση στην σωστή γραμματική και σύνταξη – εμπλουτισμός λεξιλογίου

•Βελτίωση προφοράς και ακουστικής ικανότητας  –  ευελιξία στον προφορικό λόγο

•Κατανόηση κειμένων  – ανάπτυξη γραπτού λόγου  –  έκφραση-έκθεση  –  δημιουργικό γράψιμο

•Έμφαση στην ορθή χρήση της γλώσσας στην επικοινωνία και τον γραπτό λόγο

•Προετοιμασία για πανεπιστημιακές εξετάσεις, TestDaF, Goethe, telc, ÖSD, ιατρικό κλάδο

•Στα online μαθήματα ΟΛΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΔΩΡΕΑΝ

•Διάρκεια μαθήματος: ΠΛΗΡΕΣ 60λεπτο  – ευέλικτο ωράριο

•Διδασκαλία στα Ελληνικά, Γερμανικά ή Αγγλικά, ατομικά μαθήματα, ή σε μικρά group

Γιατί κάποιος να με προτιμήσει

Γιατί εκτός από πολύχρονη εμπειρία, διαθέτω πανεπιστημιακή εκπαίδευση ανωτάτου επιπεδου, με διεθνείς δημοσιεύσεις στο γνωστικο αντικειμενο της διδακτικής, και έχω εργαστεί ως λεκτορας σε γερμ. πανεπιστήμια, κάτι που μου προσδίσει κύρος και αξιοπιστία.

Εκτός των άλλων ειμαι και συγγραφέας λογοτεχνίας, μυθιστόρημα Starisse (εκδ.Πηγη).

Επίσης, ως δίγλωσσος ομιλητής και με 25 χρόνια παραμονής στο εξωτερικό, είμαι άριστος γνώστης της ουσίας της γλώσσας, γνωρίζοντας από "πρώτο χέρι" τις ανάγκες χρήσης της στον καθημερινό λόγο, αλλά και στον επαγγελματικό χώρο. Διαθέτω γνώση των πραγμάτων και των απαιτήσεων ανάλογα το πεδίο χρήσης.

Δεν διδάσκω απλώς μια τυπική "τουριστική" χρήση της γλώσσας για απλή καθημερινή επικοινωνία, αλλά μαθαίνω τον μαθητή να σκέπτεται και να εκφράζεται σωστά στην γλώσσα στόχο.

Για τις ανάγκες των διαδικτυακών μαθημάτων διαθέτω τεράστια συλλογή βιβλίων, βοηθημάτων και υλικού, κάτι που προσφέρω εντελώς ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μου. Έτσι ο μαθητής γλιτώνει το έξτρα κόστος προμήθειας υλικού με αγορά βιβλίων ή βοηθημάτων, λχ για προετοιμασία εξετάσεων. Χρησιμοποιώ αποκλειστικά γερμ.-γερμ υλικό, ή προσωπικό υλικό.

Ειδικά στα μαθήματα εξ αποστασεως, ολο το διαθέσιμο υλικό, ακόμη και ηλεκτρονικά λεξικά ή βοηθήματα ειναι ψηφιοποιημένα, και άμεσα προσβάσιμα.

Επαγγελματική Εμπειρία

2003 - Φροντιστήριο In-Learning, Νικαια

2004-2014 - Technische Universität Berlin, FG Deutsch als Fremdsprache, Tutor, Seminarleiter

2014-2020 - Technische Universität Berlin, FG Grundbau und Bodenmechanik, Fachsprache

2002-2022 - ιδιαιτερα σε μαθητές και ενήλικες, ιδιως μεταναστες στο εξωτερικο.

2010-2022 - επισημος συνεργατης διαδικτιακής πλατφορμας GreekBerliners στο FB. Αρθρογραφος για θέματα γλώσσας, εκπαιδευτής.

2020-2023 - επισημος συνεργατης φροντιστηριο Ichliebedeutsch στον πειραια, με εφαρμογές του γλωσσικού συσχετισμού, όπου εκτός από μαθήματα προσφέρω ενιοτε και εκπαιδευτικά σεμινάρια εμβάθυνσης στη γλώσσα, σε όσους ενδιαφερονται για μεγαλύτερα επίπεδα, ή θέλουν να εμβαθύνουν στο γνωστικό αντικειμενο της Γερμ. φιλολογίας.

Γιατί επέλεξα τη διδασκαλία (κίνητρα, στόχοι)

Σε σύγκριση με άλλους συναδέλφους διαθέτω πανεπιστημιακή εμπειρία. Διδάσκω τους φοιτητές/μελλοντικούς δασκάλους πως να διδάξουν τους μαθητές. Δεν ειναι ποτέ μονο θέμα επιλογής κατάλληλου υλικού, ή μεθόδου, αλλά λαμβάνω υπόψιν και την ουσία της γλώσσας, για να καθίσταται ο μαθητής σωστός ομιλητής και όχι απλά παπαγάλος έτοιμων εκφράσεων. Απευθύνομαι και στον απλο ομιλητή που μαθαίνει αποκλειστικά και μόνο για επικοινωνιακούς λόγους καθημερινότητας, όσο και σε μαθητές με προχωρημένες ανάγκες, που στοχεύουν σε σπουδές στο εξωτερικό, ή οι απαιτήσεις της εργασίας τους, δεν συγχωρούν λάθη, λχ Ιατρικό κλάδο. Τέλος απευθύνομαι και σε εκείνον τον μαθητή, που από προσωπικό ενδιαφέρον θέλει μεγαλύτερη ποιότητα στην εκμάθηση, εμβάθυνση και κατανόηση της ουσίας της γλώσσας για να μιλά με ακρίβεια, θάρρος και σαφήνεια.

Πώς θα καταλάβω τις εκπαιδευτικές ανάγκες ενός μαθητή

Έχω καταρτίσει διαδικτυακά τέστ όλων των επιπεδων, όπου μπορεί ο μαθητής με αντικειμενικό τρόπο να διαπιστώσει το πραγματικό του επίπεδο γνώσεων, χωρίς την δική μου επαφή. Σε 2η φάση, μέσω κάποιου γραπτού κειμένου και σε συζήτηση με τον μαθητή, μπορούμε να εστιάσουμε στα προβλήματά του και να αναζητήσουμε μαζί και την ιδανική μέθοδο αλλά και τον τρόπο εργασίας.

Δεν παραδίδω μαθήματα σε άτομα με μαθησιακές δυσκολίες
Πρόσθετα
Προσωπικές σημειώσεις
Φροντιστηριακές σημειώσεις
Χρήση εξωσχολικών βοηθημάτων
Διδασκαλία σε group
Προετοιμασία για πανελλήνιες
Εκπόνηση εργασιών
Συμπλήρωση βιογραφικού σημειώματος
Προετοιμασία για υποτροφίες
Προετοιμασία για πανεπιστήμια εξωτερικού
Προετοιμασία για κατατακτήριες εξετάσεις
Προετοιμασία για διαγωνισμούς
Θερινά μαθήματα
Επιμέλεια και διόρθωση κειμένων
Προσφορές
Έκπτωση σε ανέργους
Έκπτωση σε πολύτεκνους
Έκπτωση σε αδέρφια
Έκπτωση για γκρουπ
Δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό
Τιμή συζητήσιμη ανάλογα με τις ώρες διδασκαλίας
Έτη εμπειρίας
25

Στείλτε Μήνυμα

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να στείλετε μήνυμα στον καθηγητή/τρια!
Ποιά είναι η γνώμη σας για αυτόν τον καθηγητή;

Κριτικές μαθητών

9 Κριτικές

Ηρθα στην Αυστρία με προοπτική ένα καλύτερο επαγγελματικό μέλλον. Προσπάθησα να μάθω Γερμανικά από δωρεάν μαθήματα στο utube, παρακολουθώντας κάποια μαθήματα σε τοπικά σχολεία εδώ, και δοκίμασα 3 καθηγητές γερμανικών από Ελλάδα.  Και μετά ήρθα Ελβετία, όπου τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά.

Με λύπη και κόστος στην τσέπη, διαπίστωσα πως είναι άλλο πραγμα τα γερμανικά που διδάσκεται κανείς στην Ελλάδα, και άλλο να έχει ζήσει κανείς στο εξωτερικό 20+χρόνια και να είναι σε πραγματική επαφή με την γλώσσα. Δυστυχώς, η ασχετοσύνη ορισμένων είναι ανεκδιήγητη. Για όσους λχ ζουν Ελβετία, η γλώσσα έχει πολλές παραλλαγές. Ειδικά στην καθημερινότητα. λχ το νοσοκομείο ειναι Spital και όχι Krankenhaus, το ποδήλατο Velo και όχι Fahrrad, και ένα σωρό παραλλαγές που αμφιβάλλω αν οι αποφοιτοι γερμ. φιλολογίας είναι εξοικιωμένοι. 

Κρίνοντας από την περίπτωση μου διαπιστωσα πως δυστυχώς το 90% των καθηγητών, αν όχι περισσότερο, δεν έχουν ιδέα για το τί διδάσκουν. Οι περισσοτεροι "αναπαράγουν" ενα βιβλιο σειράς που τους χαρίζουν δωρεάν οι εκδ. οίκοι, σαν να είμαστε σε φροντιστηριο του 80, και με λίγο εξάσκηση σε τυπικές ασκήσεις, 5-10 στερεότυπες φράσεις με αναφορά σε ζητήματα καθημερινότητας, υποτίθεται ότι σου μαθαίνουν την ουσία της γλώσσας. Και όταν υπάρξει κάποια απορία που δεν κολλάει σε αυτή την λογική, η απάντηση είναι... έτσι είναι, μάθε το έτσι. ελάχιστοι ξέρουν να εξηγήσουν το γιατί.

Ο κ. Αργυρός είναι περίπτωσαρα!! Μέσα σε λιγότερο απο 20 μαθήματα μου έλυσε ότι απορία είχα, και μου έδειξε έναν τρόπο να κατανοώ στην ουσία της την γλώσσα. Διαθέτει απίστευτο υλικό, κυρίως προσωπικό, και με μεθοδολογία και στόχο με έβαλε σε τάξη. 

Η συγκριτική του προσέγγιση μεταξύ Γερμ-Ελλ, μου έδωσε άλλη οπτική στην εκμάθηση της γλώσσας, ενώ οι συμβουλές του για την ετυμολογική διάσταση, με βοήθησαν να κατανοήσω καλύτερα το λεξιλόγιο και να είμαι σε θέση να το χρησιμοποιώ σωστά, και όχι κάνοντας απευθείας μετάφραση.

Θα μπορουσα να απαριθμήσω 10αδες λόγους γιατί να τον προτιμήσετε. Θα σταθώ σε έναν μόνο: θα γλιτώσετε και χρόνο και χρήμα. Μια δοκιμή θα σας πείσει.

Στεφανος Αλεξάνδρου
04.06.2023

Ένας καθηγητής με τρομακτικές γνώσεις της γερμανικής γλώσσας με πολυεπίπεδη γνώση της.

Ο καθηγητής που θα συνιστούσα σε οποιοδήποτε που θέλει να μάθει καλά και σωστά Γερμανικά με έμφαση στο σωστό λόγο και φυσικά σε επικοινωνία υψηλού επιπέδου.

Ο Ιωάννης Αργυρός είναι η τέλεια επιλογή για μαθήματα που θα βοηθήσουν την γρήγορη ενσωμάτωση και στο εργασιακό χώρο στην Γερμανία και φυσικά και στην κοινωνική ζωή.

Είμαι χαρούμενος που τον εχω καθηγητή μου.

Με εκτίμηση Δαμιανός Χιλ 

Δαμιανός Χιλ
01.09.2022

Σπουδασα γερμανική φιλολογία και όταν πήρα πτυχίο, νόμιζα ότι ήξερα γερμανικά. Μιλούσα τα κλασικά, αλλά έτσι νόμιζα. Και το χειρότερο ήταν ότι πίστευα ότι μπορούσα έτσι απλά να διδάξω κιόλας, με ένα βιβλίο σειράς παραμάσχαλα. Αλλά μόνο σε απλό επίπεδο, έτσι; Στα πιο βαρβάτα, ούτε για αστείο. Και δυστυχώς διαπιστώνω με λύπη πως και η πλειονότητα των αποφοίτων /συνάδελφων είναι στο ίδιο κακό χάλι. Κάθε χρόνο και χειρότερα, δυστυχώς.

Το 2010 πήγα για εργασία με το αγόρι μου στο Βερολίνο. Εκείνος στα πλαίσια του μεταπτυχιακού του είχε δουλειά σε εταιρεία. Εγώ προσπάθησα να βρω δουλειά σε σχολείο, και αντιμετώπισα δυσκολίες. Νόμιζα ότι θα αναγνωριστεί έτσι απλά το πτυχίο μου και θα βρω δουλειά άμεσα…για να μάθω πόσο δύσκολο ήταν. Και κάπου εκεί μου κατέστη σαφές ότι είχα σοβαρές ελλείψεις στην γλώσσα.

Γιατί άλλα γερμανικά μαθαίνεις στο πανεπιστήμιο, και άλλα μιλάνε στην ξένη χώρα. Άλλο κινέζικο τρώμε στην Ευρώπη, εξευρωπαϊσμένο, και άλλο είναι το Original στην Κίνα. Έκανα πρακτικά κατά λέξη μετάφραση από τα ελληνικά, και δεν μπορούσα να λειτουργήσω στα καθημερινά. Είναι σαν να είναι κανείς χειρουργός αλλά να μην τα καταφέρνει στα ράμματα. Έτσι ένιωθα, και απορούσα πως πήρα και πτυχίο!

Τότε έμαθα από γνωστή μου για τον Γιάννη και έκλεισα ένα δοκιμαστικό μάθημα μαζί του. Μέσα σε 1 χρόνο λύθηκαν όλες μου οι απορίες. Έβαλα σε τάξη όλα όσα είχα μάθει όλα τα χρόνια, αλλά σε βάθος. Κατάλαβα τί λάθη έκανα και γιατί. Έμαθα όχι απλά να λέω κάτι σωστά, αλλά να ξέρω πότε και γιατί πρέπει να το πω.

Αν ο καθηγητής σας σας πει ότι λχ το ρήμα στην δευτερεύουσα πάει στο τέλος, ρωτήστε τον ΓΙΑΤΙ! Η πλειοψηφία δυστυχώς, δεν θα ξέρει να σας απαντήσει. Το 99% θα σας πει ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ, ΕΤΣΙ ΜΑΘΕ ΤΟ, και τέλος. Ελάχιστοι ξέρουν το γιατί ή είναι σε θέση να το εξηγήσουν.

Ρωτήστε τον εκπαιδευτή σας να σας εξηγήσει ποια είναι λχ η διαφορά> ich gehe an den Kiosk drüben - Ich gehe hinüber zum Kiosk. *(πάω στο περίπτερο απέναντι) Η πλειοψηφία θα σας πει ότι λέει το ίδιο. Δεν θα αναγνωρίσει την διαφορά. Ο Γιάννης θα σας μάθει να τα λέτε σωστά.

Δεν θα σας μάθει απλά να μιλάτε σωστά. Θα σας κάνει να αγαπήσετε την γλώσσα. Θα σας δείξει τα γερμ. μέσα από τα ελληνικά. Αν θέλετε να μάθετε ποιοτικά την γλώσσα, μην περιμένετε. Αν όμως θέλετε απλά να λέτε τα τετριμμένα, μην πάτε στον Γιάννη. Θα νομίζετε ότι σας τρώει το χρόνο, ενώ εκείνος θα προσπαθεί να σας μάθει την ουσία. Μετά από πολύ καιρό, έξοδα και χαμένες ευκαιρίες θα καταλάβετε γιατί έχει δίκιο. Και όσοι συνάδελφοι έχετε ανάλογα θέματα, μην διστάσετε. Ο άνθρωπος δεν υπάρχει. Με Χιούμορ και απίστευτο υλικό. Ειδικά η Office Bibliothek. Συλλογάρα λεξικών, με κόστος στην αγορά πάνω από 1500! Αλλά ο Γιάννης το δίνει τσάμπα…

Πως είναι όταν αντιμετωπίζουμε ένα πρόβλημα υγείας κ ενώ έχουμε αλλάξει 10 γιατρούς, με περγαμηνές και πτυχία, τελικά χάνουμε χρόνο κ χρήμα, και δεν βρίσκουμε γιατρειά; Και ξαφνικά βρίσκεις κάποιον που με την πρώτη εντύπωση δεν σου λέει και πολλά, αλλά είναι αυτός ο ένας που σου δίνει λύση στο πρόβλημα, χωρίς μεγάλο κόστος, και σου διορθώνει και όλες τις μικρολεπτομέρειες.

Αυτός είναι ο Γιάννης παιδιά. Και αν τυχόν θέλετε να δείτε και αυτή την περίφημη φήμη, ότι τα γερμανικά έχουν άμεση σχέση με τα αρχαία Ελληνικά, με τον Γιάννη θα δείτε πώς. Ειδικά οι φιλόλογοι.

Με κλειστά μάτια! Αν θέλετε ποιότητα και ουσία….Αργυρός.

Βασιλική Καρ.
29.08.2022