Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Λουφόπουλος Χάρης

Ιόνιο Πανεπιστήμιο
Αργυρούπολη Αθήνα
Πτυχία
Οπτικοακουστικές Τέχνες στην Ψηφιακή Εποχή
Master - Ιόνιο Πανεπιστήμιο 2022 Επαληθευμένο
Απευθύνομαι σε
Μαθητές Γυμνασίου
Μαθητές Λυκείου
Φοιτητές
Φοιτητές Μεταπτυχιακού
Διδακτορικούς
Ξενόγλωσσους Μαθητές

Παραδίδω ιδιαίτερα μαθήματα ακουστικής ρυθμικής κιθάρας, λαϊκής κιθάρας και στεριανού λαούτου. 

Ακουστική ρυθμική κιθάρα: Εκμάθηση συγχορδιών, ρυθμών, θεωρητικά και ρεπερτόριο ελληνικό και ξένο.  Δίνεται έμφαση στις ανάγκες και στις προτιμήσεις του μαθητή. Αποτελεσματική μέθοδος και ασκήσεις με στόχο την γρήγορη εκμάθηση. Οι μαθητές με τη μέθοδο που διδάσκω γρήγορα αρχίζουν να παίζουν τραγούδια και να εξασκούνται πάνω σε ρεπερτόριο του επιπέδου που βρίσκονται. Παράλληλα με την γνώση της ρυθμικής κιθάρας, ο μαθητής μπορεί να διδαχτεί, αν το επιθυμεί, τους τρόπους και τις τεχνικές παιξίματος της λαϊκής κιθάρας.

Στεριανό λαούτο: Εκμάθηση συγχορδιών, ρυθμών, λαικών δρόμων, μπασογραμμών και ρεπερτόριο απο την ελληνική και την παραδοσιακή μουσική. Δίνεται έμφαση στις ανάγκες και στις προτιμήσεις του μαθητή. Αποτελεσματική μέθοδος πάνω στο γνωστικό αντικείμενο της ελληνικής και της παραδοσιακής μουσικής με στόχο την γρήγορη εκμάθηση.

Γιατί κάποιος να με προτιμήσει

Κατέχω χρόνια εμπειρία ως καλλιτέχνης και ως εκπαιδευτικός. Στον καλλιτεχνικό χώρο εδώ και 12 χρόνια γράφω τα δικά μου τραγούδια και εμφανίζομαι σε διάφορες μουσικές σκηνές και χώρους σε όλη την Ελλάδα. Μπορείτε να βρείτε το κανάλι μου στο Youtube (Haris Loufopoulos) και να δείτε σχετικά δείγματα της πορείας μου. Ως εκπαιδευτικός ασχολούμαι παράλληλα απο το 2014 με διδασκαλία ακουστικής, λαϊκής κιθάρας, θεωρητικών της μουσικής και στεριανού λαούτου είτε σε ωδεία, είτε μέσω ιδιαίτερων μαθημάτων σε μαθητές όλων των ηλικιών και επιπέδων. 

Επαγγελματική Εμπειρία

2012 - Σήμερα

  • Καλλιτέχνης με live εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα
  • Εκμάθηση των μουσικών οργάνων, ακουστική ρυθμική κιθάρα, στεριανό λαούτο είτε μέσω ιδιαίτερων μαθημάτων, διαδικτυακών και δια ζώσης, είτε μέσω συνεργασίας με δημόσια και ιδιωτικά ωδεία.
  • Κάτοχος πτυχίων που αποδυκνείουν την άριστη γνώση της μουσικής παιδείας και διδασκαλίας :
  1. Βασικό πτυχίο (Bachelor) "Λαϊκής & Παραδοσιακής Μουσικής" του πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
  2. Μεταπτυχιακό με τίτλο "Οπτικοακουστικές Τέχνες στην Ψηφιακή Εποχή" του Ιόνιου πανεπιστημίου.
  3. Δίπλωμα Βυζαντινής μουσικής της Ιεράς Σχολής Μητροπόλεως Δημητριάδος.
  4. Πτυχίο Αρμονίας.
  5. Πτυχίο Αντίστιξης.
  6. 9μηνο σεμινάριο "Ειδικής Αγωγής" του πανεπιστημίου Αιγαίου.
Γιατί επέλεξα τη διδασκαλία (κίνητρα, στόχοι)

Όλοι οι μουσικοί και οι καλλιτέχνες έχουμε ενα στόχο, είτε ειναι η έκφραση μέσα απο τη μουσική, η διασκέδαση ή το να περάσουμε μυνήματα και ιδέες. Όποιος και αν ειναι ο στόχος σου, είμαι εδώ για να σου δώσω το έναυσμα και τις γνώσεις να τον κατακτήσεις. Με τους μαθητές μου περνάμε δημιουργικά και όμορφα δεν κάνουμε μόνο μάθημα, βγάζουμε δικά μας τραγούδια, μουσικά βίντεο και συζητάμε για τη μουσική. Η μουσική ειναι τέχνη και η ενασχόληση της..αρετή.

Πώς θα καταλάβω τις εκπαιδευτικές ανάγκες ενός μαθητή

Η διδακτική μέθοδος προσαρμόζεται στις ανάγκες του μαθητή ανάλογα με τις επιθυμίες και τις δυσκολίες που συναντά. Στο διάστημα που μεσολαβεί απο το προηγόυμενο στο επόμενο μάθημα, υπάρχει ανοιχτή επικοινωνία για οτι χρειάζεται ο μαθητής, όπως για διάφορες ερωτήσεις που μπορεί να έχει ή ακόμη και για να του στείλω βιντεάκια με τις ασκήσεις ή τα τραγούδια που έχει να μελετήσει. Το μάθημα γίνεται για να μάθει ο εκπαιδευόμενος αποτελεσματικά και γρήγορα και όχι για να πιεστεί. 

Δεν παραδίδω μαθήματα σε άτομα με μαθησιακές δυσκολίες
Πρόσθετα
Προσωπικές σημειώσεις
Θερινά μαθήματα
Προσφορές
Το πρώτο μάθημα Δωρεάν
Δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό
Τιμή συζητήσιμη ανάλογα με τις ώρες διδασκαλίας
Έτη εμπειρίας
10
Video

Στείλτε Μήνυμα

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να στείλετε μήνυμα στον καθηγητή/τρια!
Ποιά είναι η γνώμη σας για αυτόν τον καθηγητή;

Κριτικές μαθητών

3 Κριτικές

Πέντε στα πέντε αστέρια στο Χάρη. Είναι καταπληκτικός μουσικός κι αποτελεσματικότατος εκπαιδευτικός. Με την μεθοδολογία του και τον τρόπο του σαν άνθρωπος έχω δει άμεση βελτίωση.

Σιουντρης Δημητριος
05.11.2023

Πριν αρχίσω να κάνω μαθήματα με τον Χάρη δεν είχα σχεδόν καμία γνώση μουσικής. Εχουμε σχετικά λίγο διάστημα που πορευόμαστε μαζί σε αυτό το ταξίδι της μουσικής με βάση το λαούτο και ομολογώ ότι έχω εκπλαγεί με την πρόοδο που βλέπω σε μένα.Τα μαθήματα είναι ευχάριστα και ο Χάρης με την μεταδοτικότητα του μπορεί να βοηθήσει τον οποιδήποτε να εξελιχθεί σε μεγάλο βαθμό στο κομμάτι της μουσικής.Έχει υπομονή θέληση και δουλεύει συνεχώς για να βλέπει τους μαθητές  του να ανεβαίνουν επίπεδα.Μόνο πολλά συγχαρητήρια αξίζουν σε αυτόν τον καθηγητή.

Βασίλης
20.03.2023

Ο Χάρης με δίδαξε ακουστική κιθάρα και θεωρία της μουσικής. Πολύ αποτελεσματική και μεταδοτική η μέθοδος διδασκαλίας του, καθώς μπόρεσα πολύ γρήγορα να παίξω τα πρώτα μου τραγούδια. Επικοινωνιακός και υπομονετικός, ήταν δίπλα μου οποιαδήποτε στιγμή τον χρειάστηκα με επικοινωνία και ερωτήσεις που είχα και εκτός μαθήματος. Κάναμε αρκετά μαθήματα δια ζώσης οταν ήταν στον Βόλο και συνεχίσαμε και online για αρκετό χρονικό διάστημα. Ενας άνθρωπος με πλούσια μουσική παιδεία και παράλληλα ενας καλλιτέχνης με δική του πορεία..σας τον συνιστώ !! 

Κώστας Ράπτης
20.03.2023