Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Γιαουπαι Ιωάννης

Βοηθός ιατρικών και βιολογικών εργαστηρίων
Πειραιάς
Πτυχία
Σιβιτανίδειος σχολή τεχνών και επαγγελμάτων
Πτυχίο - Βοηθός ιατρικών και βιολογικών εργαστηρίων 2020
Queen margaret university
Είμαι ακόμα φοιτητής/τρια - Ποδίατρος 2026
Απευθύνομαι σε
Μαθητές Δημοτικού
Μαθητές Γυμνασίου
Μαθητές Λυκείου

Έχοντας αποκτήσει βαθιά γνώση και εμπειρία στον τομέα της Υγείας μέσα από τις σπουδές μου ως Βοηθός Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων,  ως φοιτητής Ποδιατρικής στο QMU . Ο συνδυασμός της εξειδίκευσης μου στην Ποδιατρική και της γνώσης μου σε Ανατομία, Φυσιολογία και Βιολογία με καθιστά έναν ιδανικό υποψήφιο για τη διδασκαλία και την καθοδήγηση των νέων γενεών.

Η Αγάπη μου για την εκπαίδευση και τη διδασκαλία μεταφέρεται μέσα από τη διδακτική μου προσέγγιση, επιδιώκοντας να καλλιεργήσω στους μαθήτες μου μια ενδιαφέρουσα και συνάμα βαθιά κατανοητή αντίληψη για τα θέματα της Ανατομίας, της Φυσιολογίας και της Βιολογίας. Χρησιμοποιώντας πρωτοποριακές μεθόδους διδασκαλίας και προσαρμόζοντας την προσέγγισή μου στις ανάγκες των μαθητών, αποσκοπώ να εμπνεύσω την ανεξάντλητη περιέργεια για την επιστήμη και την υγεία.

Η εμπειρία μου στην παρακολούθηση και τη ερευνητικών προγραμμάτων σε σχετικούς τομείς με δίνει τη δυνατότητα να συμβάλω στην ανάπτυξη της γνώσης των μαθητών. Μέσω της διδασκαλίας, της καθοδήγησης και της έρευνας, θα διαμορφώσω επόμενες γενιές επαγγελματιών με την κατάλληλη γνώση, κριτική σκέψη και αίσθηση ευθύνης.

Γιατί κάποιος να με προτιμήσει

Ειδίκευση και Εμπειρία: Η εμπειρία σας ως νοσηλευτής και ως βοηθός οδοντιάτρου σας έχει δώσει μια ευρεία προοπτική στον τομέα της υγείας. Η ποικιλία των γνώσεών σας, από την φροντίδα των ασθενών μέχρι την οδοντιατρική, σας καθιστά έναν πολυδιάστατο επαγγελματία που μπορεί να εμπνεύσει και να διδάξει.

Πάθος για τη Διδασκαλία: Η προθυμία σας να μοιραστείτε τις γνώσεις σας με τους φοιτητές αναδεικνύει το πάθος σας για την εκπαίδευση. Η ικανότητά σας να μεταδώσετε περίπλοκα θέματα με ευκολία και κατανοητό τρόπο είναι κάτι που κάνει τη διαδικασία της μάθησης πιο ενδιαφέρουσα και αποτελεσματική.

Εξειδίκευση στην Περιοδοντολογία: Η εξειδίκευσή σας στην περιοδοντολογία αποτελεί ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Η δυνατότητά σας να παρέχετε στους φοιτητές μια εμπεριστατωμένη και βαθιά κατανοητή εικόνα του τομέα αυτού είναι ανεκτίμητη.

Πρακτική Εμπειρία: Ο συνδυασμός της πρακτικής σας εμπειρίας με τη διδακτική δραστηριότητα σας παρέχει στους φοιτητές μια πραγματική σύνδεση με την επαγγελματική πραγματικότητα. Η δυνατότητα να μοιραστείτε πρακτικά παραδείγματα και να δείξετε τη σημασία της θεωρίας στην πράξη είναι εμπνευσμένη.

Αφοσίωση στην Εκπαίδευση: Η επιλογή σας να προοδεύσετε στον χώρο της εκπαίδευσης δείχνει τη δέσμευσή σας να διαμορφώσετε και να επηρεάσετε τις νέες γενιές επαγγελματιών. Η ικανότητά σας να διδάσκετε, να ενθαρρύνετε και να καθοδηγείτε θα κάνει τη διαφορά στη ζωή των φοιτητών σας.

Ευρεία Εκπαιδευτική Υπόβαθρο: Η σπουδαστική σας πορεία ως βοηθός ιατρικών και βιολογικών εργαστηρίων σας έχει εξοικειώσει με την εκπαίδευση και την επιμόρφωση. Αυτό σημαίνει ότι κατέχετε τις απαραίτητες δεξιότητες για να μεταφέρετε σύνθετες έννοιες με σαφήνεια και αποτελεσματικότητα στους φοιτητές.

Εξειδίκευση στην Ποδιατρική: Η σπουδή σας στην Ποδιατρική στο QMU αποδεικνύει τη δέσμευσή σας να εμβαθύνετε σε έναν συγκεκριμένο τομέα της υγείας. Αυτή η εξειδίκευση σας δίνει τη δυνατότητα να διδάξετε με εξειδίκευση και εμπειρογνωμοσύνη στους φοιτητές, παρέχοντάς τους μια μοναδική προοπτική στον τομέα αυτό.

Διασύνδεση Θεωρίας και Πράξης: Η ποικιλία των σπουδών σας, από τα ιατρικά εργαστήρια ως την περιοδοντολογία και την ποδιατρική, σημαίνει ότι μπορείτε να ενσωματώσετε πολλές πτυχές της υγείας στη διδασκαλία σας. Αυτό ενισχύει την ικανότητά σας να δείξετε στους φοιτητές πώς η θεωρία αποτελεί τη βάση για την πρακτική εφαρμογή.

Ενδιαφέρον για τη Διαδικασία Μάθησης: Η προσπάθειά σας να συνεχίσετε την εκπαίδευσή σας με την ποδιατρική σας σπουδή δείχνει ότι πιστεύετε στη συνεχή βελτίωση. Αυτή η προσέγγιση αντανακλάται στον τρόπο που θα προσεγγίσετε τη διδασκαλία, καθιστώντας την πιο δυναμική και εμπνευσμένη.

Επαγγελματική Εμπειρία

Η επαγγελματική μου πορεία αποτελεί ένα σύνολο πολύτιμων εμπειριών και γνώσεων σε διάφορους τομείς της υγείας. Το πολεμικό ναυτικό αποτέλεσε τον πρώτο μου επαγγελματικό προορισμό, όπου υπηρέτησα ως νοσηλευτής. Η εμπειρία αυτή ενίσχυσε τις δεξιότητές μου στη φροντίδα των ασθενών και στη διαχείριση καταστάσεων υγείας.

Μετέπειτα, επέλεξα να εξελιχθώ στον τομέα της οδοντιατρικής ως βοηθός οδοντιάτρου, με ειδίκευση στην περιοδοντολογία. Καθημερινά συμβάλλω στη φροντίδα της στοματικής υγείας των ασθενών, συνεργαζόμενος με οδοντίατρους και περιοδοντολόγους για την αντιμετώπιση προβλημάτων στον τομέα της οδοντιατρικής. Η πείρα μου από το πολεμικό ναυτικό συνέβαλε στην ανάπτυξη μου ως επαγγελματία υγείας, ενώ η ειδίκευση στην περιοδοντολογία με έχει εξοπλίσει με την τεχνογνωσία για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων προκλήσεων του στοματικού χώρου.

Η συνεχής εξέλιξη και εμβάθυνση στον τομέα της υγείας αποτελεί για μένα μια συνεχή προτεραιότητα. Μέσα από την εμπειρία μου στο πολεμικό ναυτικό και την πρακτική μου στον χώρο της οδοντιατρικής, παραμένω αφοσιωμένος/α στην παροχή της υψηλότερης ποιότητας φροντίδας υγείας και στη διαρκή βελτίωση των γνώσεων και των δεξιοτήτων μου.

Γιατί επέλεξα τη διδασκαλία (κίνητρα, στόχοι)

Κοινωνική Επίδραση: Ο ρόλος του δασκάλου σας δίνει τη δυνατότητα να επηρεάσετε θετικά τη ζωή των μαθητών ή των φοιτητών σας. Η γνώση που μεταδίδετε μπορεί να αλλάξει την πορεία της καριέρας τους και να τους βοηθήσει να αναπτύξουν τις δεξιότητες τους.

Προσφορά στη Κοινότητα: Είναι η ευκαιρία σας να συμβάλετε στην εκπαίδευση της νεότερης γενιάς και να συμβάλετε στη δημιουργία ενός πιο ενημερωμένου, εκπαιδευμένου και ενεργού πληθυσμού.

Προσωπική Εξέλιξη: Η διδασκαλία απαιτεί να μελετάτε και να κατανοείτε βαθύτερα τα θέματα που διδάσκετε. Αυτή η διαδικασία μπορεί να συμβάλει στην προσωπική σας εξέλιξη και στην εμβάθυνση των γνώσεών σας.

Δημιουργία Επικοινωνίας: Η διαδικασία της διδασκαλίας συνεπάγεται επικοινωνία με μαθητές ή φοιτητές. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας στην επικοινωνία και τη διαπροσωπική σχέση.

Ευκαιρία για Δημιουργικότητα: Ο ρόλος του δασκάλου σας επιτρέπει να αναπτύξετε διαφορετικές προσεγγίσεις διδασκαλίας και να εφαρμόζετε δημιουργικές μεθόδους για να κρατήσετε το ενδιαφέρον των μαθητών.

Συνεχής Μάθηση: Ο εκπαιδευτικός ρόλος απαιτεί συνεχή μάθηση και ενημέρωση σε νέες μεθόδους διδασκαλίας, τεχνολογία και εξελίξεις στον τομέα σας.

Συνολικά, η διδασκαλία είναι ένας εξαιρετικά επιτακτικός τρόπος να συμβάλετε στην κοινότητα, να αναπτύξετε τις δεξιότητές σας και να δημιουργήσετε μια μακρόχρονη επίδραση στους μαθητές σας.

Πώς θα καταλάβω τις εκπαιδευτικές ανάγκες ενός μαθητή

Προσωπική Συνομιλία: Μιλήστε ατομικά με τον μαθητή και ακούστε τις ανησυχίες του, τα ενδιαφέροντά του και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στη μάθηση. Η ανοιχτή συνομιλία μπορεί να παράσχει πολύτιμες πληροφορίες για το πώς μπορείτε να τον βοηθήσετε καλύτερα.

Παρατήρηση: Παρατηρήστε τη συμπεριφορά του μαθητή κατά τη διάρκεια των μαθημάτων. Ποια θέματα τον καίνε; Σε ποιες περιοχές φαίνεται να έχει δυσκολίες; Ποια μέθοδοι διδασκαλίας φαίνεται να τον βοηθούν περισσότερο;

Αξιολόγηση Αποτελεσμάτων: Αναλύστε τα αποτελέσματα των εργασιών, των εξετάσεων και των διαγωνισμάτων του μαθητή. Ποια θέματα κατανοεί καλά και σε ποια χρειάζεται περισσότερη υποστήριξη;

Διαφοροποίηση: Αναγνωρίστε τις διαφορετικές μαθησιακές στυλ και δεξιότητες των μαθητών. Μερικοί μαθητές μπορεί να επωφελούνται από περισσότερη οπτική υλικό, ενώ άλλοι από περισσότερη ακουστική εξήγηση.

Συνεργασία με Άλλους Εκπαιδευτικούς: Συνομιλήστε με άλλους εκπαιδευτικούς που έχουν ασχοληθεί με τον ίδιο μαθητή. Οι διαφορετικές προοπτικές μπορούν να σας δώσουν μια πληρέστερη εικόνα για τις ανάγκες του.

Ενδιαφέροντα και Στόχοι: Ανακαλύψτε τα ενδιαφέροντα και τους προσωπικούς στόχους του μαθητή. Μπορείτε να προσαρμόσετε τη διδασκαλία σας για να τον ενθαρρύνετε και να τον κρατάτε ενδιαφέρον.

Δεν παραδίδω μαθήματα σε άτομα με μαθησιακές δυσκολίες
Πρόσθετα
Προσωπικές σημειώσεις
Φροντιστηριακές σημειώσεις
Χρήση εξωσχολικών βοηθημάτων
Διδασκαλία σε group
Προετοιμασία για πανελλήνιες
Συμπλήρωση βιογραφικού σημειώματος
Θερινά μαθήματα
Προσφορές
Το πρώτο μάθημα Δωρεάν
Έκπτωση σε ανέργους
Έκπτωση σε πολύτεκνους
Έκπτωση σε αδέρφια
Έκπτωση για γκρουπ
Τιμή συζητήσιμη ανάλογα με τις ώρες διδασκαλίας
Έτη εμπειρίας
2

Στείλτε Μήνυμα

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να στείλετε μήνυμα στον καθηγητή/τρια!
Ποιά είναι η γνώμη σας για αυτόν τον καθηγητή;

Κριτικές μαθητών

1 Κριτικές

Θα ήθελα να μοιραστώ τη θετική μου εμπειρία από τον καθηγητή Ιωάννη Γιαουπάϊ, που δίδαξε το μάθημα της Ανατομίας στην Β' Λυκείου. Ο κ. Γιαουπάϊ αποδείχθηκε ένας αφοσιωμένος εκπαιδευτικός με ενδιαφέρον για τη μάθηση του μαθητός του και με βαθιά γνώση του αντικειμένου του.

Ζίλφη Ελένη
23.08.2023