Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Μπιμπούδη Σεμίνα

Νέες τεχνολογίες στη γλωσσική εκπαίδευση
Γαλλική γλώσσα και φιλολογία
Θεσσαλονίκη
Πτυχία
ΑΠΘ
Σεμινάριο - Δημιουργική Γραφή 2017 Επαληθευμένο
ΑΠΘ
Πιστοποίηση - Language learner autonomy and the use of technology in language teaching/learning 2017 Επαληθευμένο
ΑΠΘ
Master - Νέες τεχνολογίες στη γλωσσική εκπαίδευση 2018 Επαληθευμένο
ΑΠΘ
Πτυχίο - Γαλλική γλώσσα και φιλολογία 2016 Επαληθευμένο
Απευθύνομαι σε
Παιδιά προσχολικής ηλικίας
Μαθητές Δημοτικού
Μαθητές Γυμνασίου
Φοιτητές
Φοιτητές Μεταπτυχιακού
Διδακτορικούς
Ξενόγλωσσους Μαθητές

Σε προσκαλώ στην διαδικτυακή μου τάξη! 

Το ταξίδι μου με τη γαλλική γλώσσα και κουλτούρα ξεκινάει σε πολύ μικρή ηλικία. Η αγάπη μου για αυτήν με οδήγησε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο αργότερα, σαν φοιτήτρια! Απόφοιτος λοιπόν του ΑΠΘ, με σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Λωρραίνης στη Γαλλία και Μεταπτυχιακό στις Νέες Τεχνολογίες στη Γλωσσική εκπαίδευση. Στην εμπειρία μου προστίθενται η έρευνα μου στην Επαυξημένη Πραγματικότητα ως εργαλείο κινητροδότησης για τους μαθητές της Γαλλικής Γλώσσας, όπως και ακαδημαϊκά σεμινάρια δημιουργικής γραφής, λογοτεχνίας, διδακτικής . Μετά την πρακτική μου στο 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Θεσσαλονίκης το 2015, αφιερώθηκα αποκλειστικά στην διαδικτυακή διδασκαλία με την οποία ασχολούμαι μέχρι σήμερα, συνδυάζοντας την κλασική εκπαίδευση με ένα κόσμο γεμάτο πολυμέσα και φυσικά Γαλλικά! Περιμένω να σε γνωρίσω στο πρώτο δωρεάν δοκιμαστικό μας μάθημα!

Γιατί κάποιος να με προτιμήσει

Στη διδασκαλία μου συνδιάζω τα πολυμέσα μιας διαδραστικής πλατφόρμας με τα παραδοσιακά εργαλεία ενός μαθήματος. Τα ιδιαίτερα μαθήματα προσαρμόζονται απόλυτα στις αναγκες του κάθε μαθητή και η επικοινωνία είναι άμεση μεταξύ μας, σε οποιαδήποτε στιγμή. Το υλικό που προσφέρω είναι πλούσιο και δωρεάν σε ψηφιακή μορφή, και η στηριξη μου συνεχής. Υπάρχει και η επιλογή του τμήματος, όπου οι τιμές είναι φυσικά πιο οικονομικές και η ποιότητα του μαθήματος παραμένει υψηλή. Το πρώτο μάθημα είναι δωρεάν και το προτείνω σε όλους, ώστε να μπορέσω να συζητήσω μαζί σας και να σας προτείνω το πλάνο προόδου που θα ακολουθήσουμε, συμφωνα με τους στόχους σας.

Επαγγελματική Εμπειρία

Διδάσκω Γαλλικά από τα 18 μου σε παιδιά και ενήλικες, αναλαμβάνοντας προετοιμασία για πτυχία, σπουδες στο εξωτερικό, συνεντευξεις για εργασία όπως και σχολική στήριξη. 

Γιατί επέλεξα τη διδασκαλία (κίνητρα, στόχοι)

Μπορώ να πω με σιγουριά πως δεν διαλεξα τη διδασκαλία, αλλά αυτη διαλεξε εμένα ! Ασχολούμαι με τα Γαλλικά από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου και με το που μπηκα στη Σχολή του ΑΠΘ, σαν πρωτοετής, έτυχε να έχω ήδη προτάσεις από μαθητές για ιδιαίτερα, οπότε είπα να το δοκιμάσω. Από τότε η πορεία μου στη διδασκαλία πήρε μία πολύ φυσική ροή και συνεχίζει μέχρι και σήμερα, πλέον βέβαια αποκλειστικά διαδικτυακα, μιας και έχει γίνει η εξειδικευση μου. Συναντάω κάθε μέρα μαθητές από όλο τον κόσμο, διαφορων περιπτώσεων και έχω την ικανότητα να πσαρμόζομαι ευκολα και γρηγορα στις απαιτησεις τους (από σχολική υποστήριξη σε σχολεία στην Ελβετία, μεχρι προετοιμασία ενηλίκων για συνεντευξη προσληψης σε Γαλλόφωνες χώρες). Ο στόχος μου σαν καθηγήτρια είναι πάντα η πρόοδος του μαθητή και η εξέλιξη του σαν ανεξάρτητος Γαλλόφωνος. Αγαπώ και γνωρίζω σε βάθος τη Γαλλική κουτλτουρα, και αυτο μου δίνει καθημερινά το κίνητρο να συνεχίζω να τη μεταδίδω σε ενδιαφερόμενους μαθητες.

Πώς θα καταλάβω τις εκπαιδευτικές ανάγκες ενός μαθητή

Αρχικά συζητάω μαζί του, στο πρώτο κιόλας μάθημα θετουμε τον στόχο και οργανώνουμε το πλάνο προόοδου του ενδιαφερόμενου, συμφωνα με τα εργαλεία που διαθετουμε. (διαθεσιμότητα, οικονομικό, χρόνος μελέτης, προθεσμία επίτευξης στόχου κλπ). Φυσικά πιστεύω πολύ στη χημεία αναμεσα σε δασκαλό και μαθητή, γι'αυτο θεωρω και πολύ σημαντικό το δοκιμαστικό μάθημα, για να μπορεί να κρίνει και ο ίδιος ο μαθητής αν μπορει να πετύχει η συνεργασία. Σε γενικές γραμμές όμως νομίζω πως έχω καλή διδακτική κρίση και ενστικτο για τις ανάγκες του καθενός και επίσης πραγματοποιώ συστηματικές αξιολογήσεις στο μάθημα για να υπάρχει ελεγχος της προόδου σε κάθε περίπτωση και να μπορεί και ο ίδιος ο μαθητής να ξέρει που βρίσκεται.

Παραδίδω μαθήματα σε άτομα με μαθησιακές δυσκολίες
Πρόσθετα
Προσωπικές σημειώσεις
Φροντιστηριακές σημειώσεις
Χρήση εξωσχολικών βοηθημάτων
Διδασκαλία σε group
Προετοιμασία για πανελλήνιες
Συμπλήρωση βιογραφικού σημειώματος
Προετοιμασία για υποτροφίες
Προετοιμασία για πανεπιστήμια εξωτερικού
Προετοιμασία για κατατακτήριες εξετάσεις
Προετοιμασία για διαγωνισμούς
Θερινά μαθήματα
Προσφορές
Το πρώτο μάθημα Δωρεάν
Έκπτωση σε αδέρφια
Έκπτωση για γκρουπ
Δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό
Τιμή συζητήσιμη ανάλογα με τις ώρες διδασκαλίας
Έτη εμπειρίας
10

Στείλτε Μήνυμα

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να στείλετε μήνυμα στον καθηγητή/τρια!
Ποιά είναι η γνώμη σας για αυτόν τον καθηγητή;

Κριτικές μαθητών

0 Κριτικές