Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Μακρή Βίβιαν

Φιλόλογος
Γλωσσολογία
Κομοτηνή
Πτυχία
Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
Πτυχίο - Φιλόλογος 2023 Επαληθευμένο
Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
Πτυχίο - Γλωσσολογία 2023 Επαληθευμένο
Απευθύνομαι σε
Μαθητές Δημοτικού
Μαθητές Γυμνασίου
Μαθητές Λυκείου
Φοιτητές
Ξενόγλωσσους Μαθητές

Παραδίδω ιδιαίτερα φιλολογικά μαθήματα τόσο δια ζώσης όσο και εξ αποστάσεως στους τομείς των Αρχαίων Ελληνικών, της έκθεσης ,των λατινικών και της ιστορίας.

Αναλαμβάνω επίσης  την καθημερινή μελέτη μαθητών δημοτικού .

 Ειδικεύομαι στην διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας ως δεύτερης ή ξένης και την διδασκαλία μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες 

Ακόμη αναλαμβάνω την επιμέλεια και διόρθωση κειμένων καθώς και την εκπόνηση φοιτητικών εργασιών.

Γιατί κάποιος να με προτιμήσει

Η διδακτική διαδικασία προσαρμόζεται με βάση τις ατομικές ανάγκες των μαθητών οι οποίοι αποτελούν το επίκεντρο της διδασκαλίας μου. Χρησιμοποιούνται σύγχρονες και προσιτές στους μαθητές διδακτικές μέθοδοι και προσωπικό εκπαιδευτικό υλικό. Η μάθηση και κατανόηση από πλευράς του μαθητή είναι η βασική επιδίωξη. Περιλαμβάνονται επίσης τέστ κατανόησης αλλά και επαναλήψεις με δημιουργικό τρόπο προκειμένου να αποδίδει η εκπαιδευτική διαδικασία.

Επαγγελματική Εμπειρία

Αποφοίτησα από το τμήμα ελληνικής φιλολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης όπου κατά την διάρκεια των σπουδών μου ειδικεύθηκα στην γλωσσολογία και συγκεκριμένα την διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας σε μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες αλλά και αλλόγλωσσους μαθητές. Έχω εξαετή διδακτική εμπειρία τόσο δια ζώσης όσο και εξ αποστάσεως σε μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου καθώς και εκπονήσεις φοιτητικών εργασιών. Κατά την διάρκεια της πρακτικής μου άσκησης ανέλαβα την προετοιμασία της ανθρωπιστικής κατεύθυνσης Γ' γενικού Λυκείου. Στη συνέχεια ολοκλήρωσα την συγγραφή προσωπικού υλικού και σημειώσεων για την διδασκαλία των μαθημάτων αλλά και μια σειρά παιδικών μυθιστορημάτων. Κατά την διάρκεια των σπουδών μου συμμετείχα στην ομάδα ενός ηλεκτρονικού περιοδικού όπου ανέλαβα την επιμέλεια κειμένων καθώς και την συγγραφή άρθρων με ιστορικό και φιλολογικό περιεχόμενο. Παράλληλα παρακολούθησα σεμινάρια σχετικά με την Ελληνική γλώσσα,την ιστορία και τις διαλέκτους της , την διδασκαλία σε μαθητές με δυσλεξία και αυτισμό. 

Γιατί επέλεξα τη διδασκαλία (κίνητρα, στόχοι)

Η διδασκαλία αποτελεί μέσο για την πνευματική και κοινωνική ολοκλήρωση του ατόμου. Επέλεξα την διδασκαλία προκειμένου να συμμετέχω στην διαδικασία νέων μελών της κοινωνίας να πραγματοποιήσουν τους στόχους και να διευρύνουν τους πνευματικούς τούς ορίζοντες δημιουργώντας " γερά θεμέλια" για την μετέπειτα ζωή τους

Πώς θα καταλάβω τις εκπαιδευτικές ανάγκες ενός μαθητή

Η αναγνώριση των εκπαιδευτικών αναγκών κάθε μαθητή αποτελεί πρωταρχικό στόχο μου καθώς ολόκληρη η εκπαιδευτική διαδικασία στηρίζεται στις ιδιαιτερότητες καθενός από αυτούς. Ως μέσο για την αναγνώριση των αναγκών αυτών πραγματοποιείται κατά την συνάντηση μας επικοινωνία με τον μαθητευόμενο καθώς και συμπλήρωση ορισμένων κουίζ όπου θα κληθεί να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικές με τα μαθήματα και ς και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε σε αυτά αλλά και τους τρόπους που βοηθούν τον ίδιο στην κατανόηση τις διδακτικής ύλης προκειμένου να χρησιμοποιηθούν κατά την διδασκαλία. Παράλληλα πραγματοποιώ συναντήσεις επικοινωνίας με τους γονείς προκειμένου να ενημερωθώ για τυχόν ιδιαιτερότητες των μαθητών καθώς και το λοιπό μαθησιακό ιστορικό τους.

Παραδίδω μαθήματα σε άτομα με μαθησιακές δυσκολίες
Πρόσθετα
Προσωπικές σημειώσεις
Διδασκαλία σε group
Εκπόνηση εργασιών
Θερινά μαθήματα
Επιμέλεια και διόρθωση κειμένων
Προσφορές
Έκπτωση σε αδέρφια
Δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό
Έτη εμπειρίας
5

Στείλτε Μήνυμα

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να στείλετε μήνυμα στον καθηγητή/τρια!
Ποιά είναι η γνώμη σας για αυτόν τον καθηγητή;

Κριτικές μαθητών

3 Κριτικές

Άψογη στη δουλειά της! Τη συνιστώ ανεπιφύλακτα! Πολύ φιλική και κοντά στο μαθητή! Και το σημαντικότερο... Είναι πάρα πολύ ενθαρρυντικη και πάνω από όλα καλός άνθρωπος! 

Θεοδώρα
26.01.2024

Ανέλαβε την προετοιμασία της αδερφής μου για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Την συνιστώ ανεπιφύλακτα, ποιοτική δουλειά με αποτέλεσμα. 

Μάριος Κεχαγιάς
11.12.2023

Ήταν καθηγήτρια μου στο λύκειο όταν έκανε πρακτική,  στα αρχαία ελληνικά χρησιμοποίησε στο συντακτικό ένα κόλπο που μας διευκόλυνε να το θυμόμαστε όπως και στα λατινικά,  στην ιστορία χρησιμοποίησε πολλά παραδείγματα για να γίνεται το μάθημα πιο κατανοητό!!

Το μάθημα μαζί της ήταν πολύ ευχάριστο και εκείνη πολύ ευγενική!!

Ελενη βουρλιτση
08.12.2023