Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Σμιάρη Ελένη

Φιλόλογος
Ειδίκευση στην αριστοτελική φιλοσοφία
Θεσσαλονίκη
Πτυχία
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Πτυχίο - Φιλόλογος 2021
Université Jean Moulin Lyon 3
Master - Ειδίκευση στην αριστοτελική φιλοσοφία 2023
Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Σεμινάριο - Σχολική Ψυχολογία 2022
Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Σεμινάριο - Διδασκαλία της Ελληνικής ως Δεύτερης/Ξένης γλώσσας 2022
Απευθύνομαι σε
Παιδιά προσχολικής ηλικίας
Μαθητές Δημοτικού
Μαθητές Γυμνασίου
Μαθητές Λυκείου
Φοιτητές
Φοιτητές Μεταπτυχιακού
Ξενόγλωσσους Μαθητές

Φιλόλογος με μεταπτυχιακό στη Γαλλία και εμπειρία στη διδασκαλία φιλολογικών μαθημάτων (σε Γυμνάσιο και Λύκειο) και της γαλλικής γλώσσας, αλλά και στην προετοιμασία μαθητών/τριων του Δημοτικού, παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα. 

Πραγματοποιούνται, επιπλέον, εκπονήσεις εργασιών (εξαμήνου, πτυχιακών και διπλωματικών),διορθώσεις και επιμέλεια κειμένων, καθώς και μεταφράσεις (από τη γαλλική/ αγγλική γλώσσα στην ελληνική και το αντίστροφο).

Γιατί κάποιος να με προτιμήσει

Έχω μεράκι και όρεξη για το επάγγελμά μου. Φροντίζω τα μαθήματά μου να προσαρμόζονται στις εκάστοτε απαιτήσεις και ανάγκες των μαθητών/τριων, με απώτερο σκοπό να κερδίσω την αγάπη του/της μαθητή/τριας για το αντικείμενο του μαθήματος. Επιθυμώ να έχω οργάνωση στα μαθήματά μου και φροντίζω να είμαι πάντα προετοιμασμένη. Αναφορικά με την εκπόνηση εργασιών και μεταφράσεων, είμαι ιδιαίτερα τελειομανής και προσέχω όλες τις λεπτομέρειες, προκειμένου να υπάρχει ένα άριστο αποτέλεσμα.

Επαγγελματική Εμπειρία

Τα τελευταία χρόνια παραδίδω ιδιαίτερα σε παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου σε οποιοδήποτε φιλολογικό μάθημα, ενώ έχω δουλέψει και σε Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης, όπου και ασχολήθηκα με την ενισχυτική διδασκαλία και την απασχόληση των παιδιών του Δημοτικού. Κατά την παραμονή μου στη Γαλλία για την εκπόνηση του μετατπυχιακού μου, πρόσφερα εθελοντική εργασία στο ελληνικό σχολείο διδάσκωντας την νεοελληνική γλώσσα τόσο σε μικρούς/ες μαθητές/τριες όσο και σε ενήλικες Γάλλους. Παράλληλα, στα πλαίσια του μεταπτυχιακού, δίδαξα φιλοσοφία σε γαλλικά Λύκεια, ενώ ασχολήθηκα και με τη μετάφραση από τη γαλλική στην ελληνική γλώσσα κυρίως. Τέλος, τον τελευταίο χρόνο αναλαμβάνω τη συγγραφή κάθε φύσεως πανεπιστημιακών εργασιών, καθώς και τη λεπτομερεή διόρθωση και επιμέλειά τους.

Γιατί επέλεξα τη διδασκαλία (κίνητρα, στόχοι)

Ο χώρος της εκπαίδευσης με ενδιέφερε από πάντα. Μου αρέσει να μοιράζομαι τις γνώσεις μου με τους συνανθρώπους μου και να βοηθάω τους/τις μαθητές/τριες μου να προοδεύουν. Θεωρώ ότι μέσα από τη διδασκαλία και την εκπαίδευση μπορεί ο/η μαθητής/τρια να ανακαλύψει και να κυνηγήσει τα όνειρά του. Προσωπικά, για μενά η διδασκαλία είναι ακριβώς αυτό: να βοηθήσω τους/τις μαθητές/τριες μου να κυνηγήσουν τα όνειρά τους.

Πώς θα καταλάβω τις εκπαιδευτικές ανάγκες ενός μαθητή

Πριν την έναρξη των μαθημάτων, προγραμματίζεται μια συνάντηση με τον/την μαθητή/τρια με απώτερο σκοπό την καλύτερη γνωριμία μαζί του. Σε αυτή την πρώτη συνάντηση προσπαθώ να κατανοήσω τον χαρακτήρα του/της, καθώς και τις ανάγκες που ενδέχεται να υπάρχουν. Σε ένα δεύτερο χρόνο, επιδιώκεται μια συζήτηση με τους γονείς χωρίς την παρουσία του/της μαθητή/τριας, προκειμένου να επισημάνουν οι ίδιοι τις εκπαιδευτικές ανάγκες που ενδεχομένως έχουν εντοπίσει στον/στην μαθητή/τρια. Τέλος, στο πρώτο μάθημα γίνεται η επιλογή διαφόρων τύπων ασκήσεων, με απώτερο σκοπό να κατανοήσω τι ταιριάζει περισσότερο στο προφιλ του/της μαθητή/τριας και να εντοπίσω τα ενδεχόμενα "κενά".

Παραδίδω μαθήματα σε άτομα με μαθησιακές δυσκολίες
Πρόσθετα
Προσωπικές σημειώσεις
Φροντιστηριακές σημειώσεις
Χρήση εξωσχολικών βοηθημάτων
Προετοιμασία για πανελλήνιες
Εκπόνηση εργασιών
Συμπλήρωση μηχανογραφικού
Προετοιμασία για πανεπιστήμια εξωτερικού
Θερινά μαθήματα
Επιμέλεια και διόρθωση κειμένων
Προσφορές
Έκπτωση σε ανέργους
Έκπτωση σε πολύτεκνους
Έκπτωση σε αδέρφια
Έκπτωση για γκρουπ
Δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό
Τιμή συζητήσιμη ανάλογα με τις ώρες διδασκαλίας
Έτη εμπειρίας
3

Στείλτε Μήνυμα

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να στείλετε μήνυμα στον καθηγητή/τρια!
Ποιά είναι η γνώμη σας για αυτόν τον καθηγητή;

Κριτικές μαθητών

0 Κριτικές