Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Παπαγεωργίου Άλκηστις

μαυρομιχάλη
Απευθύνομαι σε
Μαθητές Λυκείου
Φοιτητές
Φοιτητές Μεταπτυχιακού
Διδακτορικούς

Κάτοχος πτυχίου Αρχιτέκτονα Μηχανικού ΕΜΠ και ούσα στο τέλος των μεταπτυχιακών σπουδών στη Διαχείριση Μνημείων ΕΚΠΑ, παραδίδω μαθήματα Γραμμικού Σχέδιου σε μαθητές λυκείου, Αρχιτεκτονικό Σχέδιο και Ιστορία της Αρχιτεκτονικής σε ενήλικες που επιθυμούν να δώσουν κατατακτήριες και όχι μόνο.

Γιατί κάποιος να με προτιμήσει

Κατά τη διάρκεια του μαθήματος είναι σημαντικό για μένα δημιουργηθεί το κατάλληλο περιβάλλον από πλευράς μου ώστε να υπάρξει μια υγιής συνεργασία με το μαθητή, έχοντας σαν βασικό παράγοντα τις ανάγκες και τις ικανότητές του. Η προσέγγιση αυτή, παράλληλά με τη συστηματική δουλειά και καλή εξάσκηση, έχει αναδειχθεί πώς φέρνει αποτελέσματα και επιτυχίες. Σημειώνεται ότι πρόσφατα, ο πρώτος επιτυχώντων της Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ, υπήρξε και μαθητής μου.

Σ' ότι αφορά στα μαθήματα ενηλίκων, η διδασκαλία βασίζεται στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων του που βασίζονται στην κατανόηση των ποιοτήτων του χώρου και την σχεδιαστική απόδοσή τους. Σ' αυτό συμβάλλει η έμφαση που δίνεται στο σκίτσο, που εντείνεται λόγω της σχεδιαστικής ικανότητας της διαδάσκουσας στο σχέδιο στο χέρι.

Η Ιστορία της Αρχιτεκτονικής αποτελεί βασικό αντικείμενων των ερευνητιών ενδιαφερόντων της διδάσκουσας, με αποτέλεσμα να διατηρεί μια διεισδυτική γνώση επί του αντικειμένου, σε θεωρητικό και εμπειρικό επίπεδο, καθώς οι σπουδές της επιτρέπουν επαφή με τους μνημειακούς χώρους. Τα παραπάνω αναδεικνύει η επιτυχής πορεία ενήλικων μαθητών στο αντίστοιχο μάθημα στις Κατατακτήριες Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ (όπου κατάφεραν να απαντήσουν σε δύσκολο θέμα, για το οποίο είχαν προετοιμαστεί ότι πιθανότατα θα ζητούνταν.)

Επαγγελματική Εμπειρία

Εμπειρία στο χώρο της εκπαίδευσης σχεδίου τα τελευταία τρία χρόνια, σε επίπεδο φροντιστηρίου με σημαντικές επιτυχίες. Παράλληλη εμπειρία 6 χρόνων στην εκπαίδευση με παροχή ιδιαίτερων μαθημάτων.

Γιατί επέλεξα τη διδασκαλία (κίνητρα, στόχοι)

- Ενδιαφέρον για την εκπαίδευση γενικότερα και διεύρυνση των ικανοτήτων μεταφοράς μιας πληροφορίας.

- Σημαντική η επαφή με ανθρώπους που ασχολούνται  με την τέχνη, το σχέδιο και την ιστορία και επιθυμούν να αναπτύξουν τις ικανότητές τους. 

-Πολύτιμη η ανάπτυξη μιας σχέσης εμπιστοσύνης που υπάρχει ανάμεσα με δάσκαλο και μαθητή.

Πώς θα καταλάβω τις εκπαιδευτικές ανάγκες ενός μαθητή

Τις εκπαιδευτικές ανάγκες του μαθητή θα καταλάβω μετά από μια πρώτη κουβέντα που θα μου αναλύσει τους λόγους που θέλει να παρακολουθήσει το μάθημά μου και στην πορεία με την τριβή κατά τη διάρκεια του μαθήματος και τον τρόπο που ανταποκρίνεται σε αυτό. 

Δεν παραδίδω μαθήματα σε άτομα με μαθησιακές δυσκολίες
Πρόσθετα
Προσωπικές σημειώσεις
Χρήση εξωσχολικών βοηθημάτων
Διδασκαλία σε group
Προετοιμασία για πανελλήνιες
Προετοιμασία για κατατακτήριες εξετάσεις
Θερινά μαθήματα
Προσφορές
Έκπτωση για γκρουπ
Τιμή συζητήσιμη ανάλογα με τις ώρες διδασκαλίας
Έτη εμπειρίας
3

Στείλτε Μήνυμα

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να στείλετε μήνυμα στον καθηγητή/τρια!
Ποιά είναι η γνώμη σας για αυτόν τον καθηγητή;

Κριτικές μαθητών

0 Κριτικές