Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Παππάς Ιπποκράτης

11144 Αθήνα / online
Απευθύνομαι σε
Μαθητές Γυμνασίου
Μαθητές Λυκείου

Ονομάζομαι Ιπποκράτης Παππάς και είμαι Φιλόλογος, πτυχιούχος του τμήματος Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με ειδίκευση στη Γλωσσολογία και Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών στη Θεωρητική Γλωσσολογία. Παραδίδω ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Γυμνασίου, Λυκείου) σε όλα τα φιλολογικά αντικείμενα (Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα, Λατινικά, Ιστορία). Αναλαμβάνω τόσο την τακτική μελέτη στα φιλολογικά μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου, καθώς επίσης και την προετοιμασία αφενός μαθητών Β΄ και Γ΄ Λυκείου για τις πανελλαδικές εξετάσεις σε όλα τα παραπάνω αντικείμενα και αφετέρου Δημοτικού ή Γυμνασίου για τις κατατακτήριες εξετάσεις σε πρότυπα και πειραματικά σχολεία. Αναλαμβάνω επίσης μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες, δεδομένου ότι έχω επιμορφωθεί σε προγράμματα Ειδικής Αγωγής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Αντίστοιχη επιμόρφωση έχω λάβει και σε ζητήματα επιμέλειας κειμένων στον εκπαιδευτικό όμιλο Γλωσσολογία και ως εκ τούτου μπορώ να επιμεληθώ πάσης φύσεως κείμενα και να υποστηρίξω φοιτητές στην εκπόνηση εργασιών. 

Περιοχές στις οποίες παραδίδω τα μαθήματα είναι γύρω από το κέντρο της Αθήνας (Πετράλωνα, Καλλιθέα, Νέος Κόσμος, Παγκράτι, Ζωγράφου, Γαλάτσι, Πατήσια, Περιστέρι) και τα βόρεια προάστεια (Νέα Ιωνία, Μεταμόρφωση, Ηράκλειο, Λυκόβρυση, Κηφισιά, Εκάλη, Δροσιά). Μπορώ να αναλάβω μαθήματα και σε άλλες περιοχές, κατόπιν συνεννόησης. Μαθήματα είναι εφικτό να παραδοθούν και online.

Γιατί κάποιος να με προτιμήσει

Εργάζομαι με μεθοδικότητα και διακρίνομαι για την οργάνωση και τον επαγγελματισμό μου. Ακολουθώ πάντοτε παιδαγωγικές μεθόδους που κερδίζουν τους μαθητές και προσαρμόζομαι στις ανάγκες τους. Παράλληλα, εργάζομαι διαρκώς πάνω στο εκπαιδευτικό υλικό που προσφέρω, το οποίο και ανανεώνω, όποτε χρειάζεται.

Επαγγελματική Εμπειρία

Διαθέτω συνολικά ) σε φροντιστήριο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, παραδίδοντας ιδιαίτερα μαθήματα σε φοιτητές ΕΑΠ και εκπονώντας εργασίες. Περιστασιακά έχω αναλάβει και αναλαμβάνω τη φιλολογική επιμέλεια κειμένων και εργασιών.

Γιατί επέλεξα τη διδασκαλία (κίνητρα, στόχοι)

Βασικά κίνητρα που με οδήγησαν στην επιλογή της διδασκαλίας φιλολογικών μαθημάτων είναι η διαρκής καλλιέργεια της γνώσης, η επαφή με τα παιδιά και η αγάπη μου για την ελληνική γλώσσα. Βασική μου επιδίωξη είναι η απλοποίηση της διδακτικής προσέγγισης αλλά και του διδακτικού υλικού, ώστε κάθε διδακτικό αντικείμενο -ακόμα και τα πιο δύσκολα- να είναι εύληπτα από τους μαθητές και να επιτυγχάνεται βαθειά κατάκτηση της γνώσης.

Πώς θα καταλάβω τις εκπαιδευτικές ανάγκες ενός μαθητή

Η εμπειρία που διαθέτω, η επιμόρφωση που έχω λάβει και συνεχίζω να λαμβάνω, καθώς και οι παιδαγωγικές μου πρακτικές, μου επιτρέπουν να αναγνωρίζω από νωρίς τις εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών μου. Αξιοποιώ τα πρώτα μαθήματα της χρονιάς ως αναγνωριστικά, ώστε να δημιουργηθεί σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ εκπαιδευτικού και μαθητή και να αναδειχθούν οι εκπαιδευτικές ανάγκες και τα γνωστικά -ή γενικότερα μαθησιακά- ελλείμματα, καθώς επίσης και οι αρετές των μαθητών. Εφόσον κρίνεται σκόπιμο, παρέχω και σχετικά διαγνωστικά τεστ.

Παραδίδω μαθήματα σε άτομα με μαθησιακές δυσκολίες
Πρόσθετα
Προσωπικές σημειώσεις
Φροντιστηριακές σημειώσεις
Χρήση εξωσχολικών βοηθημάτων
Διδασκαλία σε group
Προετοιμασία για πανελλήνιες
Εκπόνηση εργασιών
Συμπλήρωση βιογραφικού σημειώματος
Συμπλήρωση μηχανογραφικού
Προετοιμασία για κατατακτήριες εξετάσεις
Θερινά μαθήματα
Επιμέλεια και διόρθωση κειμένων
Προσφορές
Το πρώτο μάθημα Δωρεάν
Έκπτωση για γκρουπ
Δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό
Έτη εμπειρίας
20

Στείλτε Μήνυμα

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να στείλετε μήνυμα στον καθηγητή/τρια!
Ποιά είναι η γνώμη σας για αυτόν τον καθηγητή;

Κριτικές μαθητών

0 Κριτικές