Ιδιαίτερα Γερμανικών στην Θεσσαλονίκη, και online
Hallo!
Το όνομά μου είναι Κατερίνα και θα σας βοηθήσω να μάθετε γερμανικά εύκολα και αποτελεσματικά.
🔹 Ποιά είμαι εγώ;
- Αποφοίτησα με πτυχίο στα γερμανικά
- Έχω λάβει δύο φορές υποτροφία για σπουδές στη Γερμανία
- Διδάσκω γερμανικά εδώ και 6 χρόνια για διάφορα επίπεδα και ηλικιακές ομάδες
- Προετοίμασα μαθητές για τις εξετάσεις Γ1
🔹 Πώς διδάσκω;
- Αναπτύσσω εξατομικευμένα μαθήματα για τους στόχους σας
- Προσθέτω στα μαθήματα διαδραστικές ασκήσεις, ενδιαφέροντα κείμενα και ζωντανή εξάσκηση στον προφορικό λόγο
- Σας βοηθάω να κατανοήσετε τη γραμματική με απλό και σαφή τρόπο
🚀 Είστε έτοιμοι να βελτιώσετε τα γερμανικά σας; Γράψτε μου και θα βρούμε ένα σχέδιο εκμάθησης ακριβώς για εσάς!
Επιλέγοντάς με ως καθηγητή σας, δεν έχετε μόνο μια έμπειρη καθηγήτρια, αλλά και μια μέντορα που θα σας συνοδεύει στην πορεία σας προς την εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας, που θα σας παρακινεί και θα σας υποστηρίζει. Είμαι φιλική και δημιουργώ πάντα μια άνετη ατμόσφαιρα στο μάθημα, ώστε η μάθηση να είναι όχι μόνο αποτελεσματική αλλά και ευχάριστη. Εκτός από την επαγγελματική μου εμπειρία, μιλάω καθημερινά γερμανικά με τον Γερμανό αρραβωνιαστικό μου και επισκέπτομαι τακτικά την οικογένειά του στη Γερμανία. Χάρη σε αυτό, διδάσκω στους μαθητές μου όχι μια γλώσσα βασισμένη σε βιβλία, αλλά μια πραγματική, ζωντανή γλώσσα που χρησιμοποιείται στην καθημερινή ζωή και τους βοηθάω να μάθουν να μιλούν φυσικά και με αυτοπεποίθηση.
Έχω 6 χρόνια εμπειρίας στη διδασκαλία Γερμανικών. Έχω εργαστεί ως ιδιωτική δασκάλα και σε σχολείο ξένων γλωσσών, διδάσκοντας μαθητές όλων των ηλικιών και επιπέδων. Έχω διδάξει ατομικά, σε ζευγάρια και σε ομάδες έως και 10 ατόμων. Προετοίμασα ξένους φοιτητές για το πανεπιστήμιο στη Γερμανία, βοηθώντας τους να επιτύχουν το απαιτούμενο γλωσσικό επίπεδο. Λόγω αυτού, έχω καλή κατανόηση των αναγκών του κάθε μαθητή και επιλέγω αποτελεσματικές μεθόδους διδασκαλίας για την επίτευξη των στόχων τους.
Αποφάσισα να διδάξω γερμανικά επειδή πάντα με ενδιέφερε να μοιράζομαι τη γνώση και να βοηθάω τους άλλους να επιτύχουν τους στόχους τους. Μου αρέσει να βλέπω την πρόοδο των μαθητών μου: πώς αρχίζουν να μιλούν με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, να κατανοούν σύνθετα κείμενα και να ξεπερνούν το γλωσσικό εμπόδιο. Μου αρέσει να είμαι χρήσιμη, να εξηγώ πολύπλοκα πράγματα με απλούς όρους και να τους εμπνέω να μάθουν τη γλώσσα όχι μόνο για χάρη των κανόνων, αλλά και για την πραγματική ζωή.
Στο πρώτο μάθημα, καθορίζουμε τι είναι πιο σημαντικό: βελτίωση της γραμματικής, διεύρυνση του λεξιλογίου, ξεπέρασμα ενός γλωσσικού εμποδίου ή προετοιμασία για εξετάσεις. Παρατηρώ προσεκτικά τον τρόπο με τον οποίο ο μαθητής αντιλαμβάνεται την ύλη και προσαρμόζω τη διδακτική μεθοδολογία για να κάνω τη μάθηση όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική και άνετη. Έτσι, ο καθένας αποκτά ακριβώς τις γνώσεις και τις δεξιότητες που χρειάζεται για να αποκτήσει αυτοπεποίθηση στη γερμανική γλώσσα.