Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Πετροπούλου Ρέα

Καθηγήτρια Ρώσικης Γλώσσας
Αθήνα, Ηλιούπολη
Πτυχία
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Πτυχίο - Καθηγήτρια Ρώσικης Γλώσσας 2022 Επαληθευμένο
Απευθύνομαι σε
Μαθητές Δημοτικού
Μαθητές Γυμνασίου
Μαθητές Λυκείου
Φοιτητές
Φοιτητές Μεταπτυχιακού
Διδακτορικούς
Ξενόγλωσσους Μαθητές

Είμαι απόφοιτη του τμήματος Ρωσικής Γλώσσας και Φιλολογίας, του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου εντός του απαιτούμενου χρονικού πλαισίου, εξασκώντας παράλληλα το αντικείμενο των σπουδών μου, τόσο στον τομέα της εκπαίδευσης, όσο και στον χώρο του τουρισμού. Από την παιδική μου ηλικία είχα εκδηλώσει την αγάπη, που τρέφω για τις ξένες γλώσσες, αποκτώντας πτυχία σε ευρωπαϊκές γλώσσες, όπως τα γερμανικά, πέραν της αγγλικής γλώσσας. Μεγαλώνοντας σε μια περιοχή με τουρισμό, προσπαθούσα πάντα να επικοινωνώ, με τους τουρίστες και να μαθαίνω από αυτούς ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την ζωή έξω από τα σύνορα της Ελλάδας και πόσο απολάμβαναν τις ομορφιές της χώρας μας.

Επειδή ωστόσο, η γνώση μιας ξένης γλώσσας, δεν κατακτάται αποκλειστικά και μόνο, παπαγαλίζοντας, λεξιλόγιο και γραμματικούς κανόνες, η μελέτη της ιστορίας, αποτέλεσε έναν κατεξοχήν πυλώνα, ο οποίος συνέβαλε στην επίτευξη του στόχου μου. Άλλωστε η ιστορία της Ελλάδας και της Ρωσίας έχουν συναντηθεί σε πολλαπλές περιπτώσεις στο βάθος των αιώνων. Υπό αυτό το πρίσμα η ενσυνείδητη επιλογή μου, να παρακολουθώ μαθήματα ελληνορωσικών σχέσεων, με εξόπλισε με άριστες γνώσεις στον τομέα της διπλωματίας και του πολιτισμού. 

Στον τομέα της διδασκαλίας, παρακολούθησα επιτυχώς όλα τα μαθήματα του τμήματος μου, τα οποία μου προσέφεραν την απαιτούμενη κατάρτιση, ούτως ώστε να είμαι σε θέση να ανταπεξέλθω και στις πιο απαιτητικές συνθήκες διδασκαλίας, δίχως καμία δυσκολία. Η ψυχολογία του εκπαιδευόμενου, είναι το Α και το Ω για έναν επαγγελματία καθηγητή, ο οποίος επιθυμεί να αναδείξει τις βέλτιστες πτυχές των μαθητών του, οδηγώντας τους, προς την επίτευξη των στόχων τους.

Αναλαμβάνω μαθήματα έως το επίπεδο Β2, με πλήρες πλάνο και οργάνωση για εξετάσεις στα επίπεδα Α1, Α2, Β1 και Β2.

Παρέχονται μαθήματα διευκόλυνσης των μαθημάτων του τμήματος ρωσικής γλώσσας και φιλολογίας, του Πανεπιστημίου Αθηνών. (Μαθήματα γλωσσομάθειας, ιστορίας και λογοτεχνίας)

Γιατί κάποιος να με προτιμήσει

Πρωταρχικός μου σκοπός, να αντιμετωπίζω τους μαθητές, ως άτομα, που θα υλοποιησούν τους στόχους τους, στο έπακρο, μέσα από την συνεργασία μας! 

Επαγγελματική Εμπειρία

Εχώ διδάξει την ρωσική γλώσσα ως ξένη, τόσο σε παιδιά, όσο και σε ενήλικες. Παράλληλα, έχω εργαστεί στον χώρο του τουρισμού, χρησιμοποιώντας, εξ ολοκλήρου την ρωσική γλώσσα. 

Γιατί επέλεξα τη διδασκαλία (κίνητρα, στόχοι)

Αυτό που με έκανε πάντα να ξεχωρίζω, είναι η συνέπεια και ο επαγγελματισμός σε συνδυασμό με το ανοιχτό μου μυαλό, όσον αφορά νέα δεδομένα και απαιτήσεις, του σύγχρονου κόσμου. 

Πώς θα καταλάβω τις εκπαιδευτικές ανάγκες ενός μαθητή

Οι εκπαιδευτικές ανάγκες του εκάστοτε μαθητή, αναγνωρίζονται απευθείας από έναν επαγγελματία καθηγητή. Η εκπαιδεύτικη ψυχολογία, διαθέτει και εξοπλίζει τον σύγχρονο εκπαιδευτικό, με πληθώρα εναλλακτικών λύσεων, επισήμως εγκεκριμένων από παγκόσμιους ερευνητικούς φορείς. 

Δεν παραδίδω μαθήματα σε άτομα με μαθησιακές δυσκολίες
Πρόσθετα
Προσωπικές σημειώσεις
Διδασκαλία σε group
Προετοιμασία για πανελλήνιες
Προετοιμασία για κατατακτήριες εξετάσεις
Θερινά μαθήματα
Προσφορές
Το πρώτο μάθημα Δωρεάν
Έκπτωση σε ανέργους
Έκπτωση σε πολύτεκνους
Έκπτωση σε αδέρφια
Έκπτωση για γκρουπ
Τιμή συζητήσιμη ανάλογα με τις ώρες διδασκαλίας
Έτη εμπειρίας
4

Στείλτε Μήνυμα

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να στείλετε μήνυμα στον καθηγητή/τρια!
Ποιά είναι η γνώμη σας για αυτόν τον καθηγητή;

Κριτικές μαθητών

2 Κριτικές

Εξαιρετική καθηγήτρια! Με βοήθησε πολύ να καταλάβω τη ρωσική γλώσσα και τις ιδιαιτερότητές της. Είναι απαιτητική,οργανωμένη,υπομονετική,μεταδοτική και υποστηρικτική όταν την χρειάζεσαι. Με έκανε να αγαπήσω αυτή τη γλώσσα εκτός απο το να τη μάθω.

Οχι απλά τη προτείνω σε όσους θέλουν να ασχοληθούν με τα ρωσικά,αλλά τη συστήνω ανεπιφύλακτα!

Κωνσταντίνα
06.07.2023

Μετά από μεγάλη αναζήτηση και πολλές λάθος επιλογές γνώρισα τη κα. Ρέα και επιτέλους κατάφερα να συνεργαστώ και να φέρω εις πέρας έναν προσωπικό μου σκοπό. Ως λάτρης των ξένων πολιτισμών και των ταξιδιών, ήθελα να μάθω τη ρωσική γλώσσα όχι ως απλή αποστήθιση και παπαγαλία κανόνων. Η Ρέα με βοήθησε να δω την ρωσική γλώσσα με άλλο μάτι και όχι με φόβο. Για έναν άνθρωπο σαν εμένα είναι πολύ σημαντικό, το καθετί που μαθαίνω να μου προσφέρει κάτι παραπάνω από απλή πληροφορία. Θέλω να γεμίζω με όρεξη και κίνητρο για να πηγαίνω ακόμα παραπέρα. Η εκμάθηση της ρωσικής γλώσσας μαζί της, είναι ένα όμορφο ταξίδι στον ρωσικό πολιτισμό και την ιστορία του, κάτι που σε κάνει να κατακτάς μέσα σου την Ρωσία και όχι απλά να ξέρεις πως θα παραγγείλεις καφέ στα ρωσικά!

 

 

Αντώνης Π.
12.03.2023