Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Χρήσιμες συμβουλές για μαθήματα Online

Θέλετε να αναλάβετε ιδιαίτερα μαθήματα αλλά η απόσταση είναι εμπόδιο ανάμεσα σε εσάς και τους υποψήφιους μαθητές σας;

Πώς θα σας φαινόταν αν μπορούσατε να εξοικονομήσετε όλον αυτό τον χαμένο χρόνο; Θα μπορούσατε να τον αξιοποιήσετε είτε για να παραδώσετε επιπλέον μαθήματα είτε απλώς για να χαλαρώσετε πριν το επόμενο μάθημα.

Τι θα λέγατε αν μπορούσατε να αναλάβετε μαθητές από άλλες περιοχές, πόλεις ή ακόμα και από άλλες χώρες;

Τα μαθήματα εξ αποστάσεως αλλάζουν τα μέχρι τώρα δεδομένα στον χώρο της εκπαίδευσης!

Μπορείτε κι εσείς να εκμεταλλευτείτε τις νέες τεχνολογίες που σας επιτρέπουν την παράδοση διαδικτυακών μαθημάτων, αφού είναι δωρεάν και εύκολα προσβάσιμες. Πολλοί καθηγητές επιλέγουν έναν συνδυασμό εξ αποστάσεως και δια ζώσης μαθημάτων, ανάλογα με τις ανάγκες των μαθητών τους αλλά και τις δικές τους.

Η παράδοση μαθημάτων εξ αποστάσεως είναι πλέον συνηθισμένη, αλλά για κάποιους η διαδικασία αυτή ίσως είναι πολύπλοκη και δύσκολη. Για να σας διευκολύνουμε, συγκεντρώσαμε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε κι εσείς την παράδοση μαθημάτων online. 

Χρήσιμες συμβουλές για μαθήματα online

Κάποιες φορές οι καθηγητές επικεντρώνονται στο ΠΩΣ θα διδάξουν μέσα από τις πλατφόρμες και όχι στο τι πραγματικά θα μάθουν οι μαθητές. Η προσοχή αποσπάται από τον πραγματικό στόχο του μαθήματος και στρέφεται σε τεχνικά θέματα.  Είναι σημαντικό να επικεντρώνεστε στον μαθητή και σε αυτό που επιθυμείτε να αποκομίσει από το μάθημα.

Ελέγξτε από νωρίς το περιεχόμενο του μαθήματος και την πλατφόρμα που επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε. Συνδεθείτε πριν από το μάθημα και εξοικειωθείτε με το περιβάλλον και τα εργαλεία που έχετε στη διάθεσή σας για να διδάξετε εξ αποστάσεως. 

Κάντε μία προσομοίωση του μαθήματος με φίλους σας. Έτσι, θα έχετε μεγαλύτερη ευχέρεια και άνεση κατά τη διάρκεια του μαθήματος, λύνοντας πολλές απορίες και προβλήματα πολύ πριν την έναρξη του κανονικού μαθήματος.

Ρωτήστε τους μαθητές σας για τις συσκευές που σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν για να παρακολουθήσουν το διαδικτυακό μάθημα. Μπορείτε να είστε προετοιμασμένοι και να έχετε καλύτερο έλεγχο, γνωρίζοντας ότι ένας υπολογιστής ίσως είναι αργός ή κάποιοι μαθητές θα συνδεθούν από κινητό ή tablet, χωρίς να έχουν πληκτρολόγιο. 

Φροντίστε το περιβάλλον και τον εαυτό σας σαν να ερχόταν πραγματικά ένας μαθητής στον χώρο σας. Επιπλέον, ελέγξτε το φόντο αλλά και τον φωτισμό του δωματίου. Καλό είναι να έχετε κοντά σας όλα τα απαραίτητα για τη διεξαγωγή του μαθήματος, ώστε να μην χάνετε χρόνο και αποσπάται η προσοχή σας.

Πώς θα βρω μαθητές για μαθήματα online;

Σας δίνεται η δυνατότητα να επεξεργαστείτε την αγγελία σας και να γνωστοποιήσετε πως παραδίδετε μαθήματα online. Προαιρετικά, μπορείτε να κοστολογήσετε διαφορετικά τις υπηρεσίες σας για μαθήματα που παραδίδετε εξ αποστάσεως. Οι μαθητές θα χρησιμοποιήσουν τα φίλτρα αναζήτησης για να επιλέξουν καθηγητές που παραδίδουν μαθήματα μέσω Skype, Zoom ή κάποιας άλλης πλατφόρμας. Μπορείτε να δείτε, για παράδειγμα, τους καθηγητές που παραδίδουν online μαθήματα αγγλικών ή μαθήματα κιθάρας.

Καλή επιτυχία στο online ταξίδι σας!