Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Χάλλεκερ Ελένη

Αθήνα, Νέα Σμύρνη
Πτυχία
Ωδείο Ορφείο Αθηνών
Δίπλωμα - Πιανίστα/ Καθηγήτρια πιάνου 1985
Χάλλεκερ Ελένη
- 0
Απευθύνομαι σε
Μαθητές Δημοτικού
Μαθητές Γυμνασίου
Μαθητές Λυκείου
Φοιτητές
Φοιτητές Μεταπτυχιακού

Είμαι αριστούχος του Ορφείου Ωδείου Αθηνών με την υψηλότερη διάκριση άριστα παμψηφεί, πρώτο βραβείο και χρυσό μετάλλιο.
Παραδίδω μαθήματα σε μαθητές από 6 χρονών και άνω, για όλες τις τάξεις (πτυχίο/δίπλωμα). Τα μαθήματα μπορούν να πραγματοποιηθούν κατ' οίκον (κατόπιν συνεννοήσεως), διαδικτυακά, είτε στον χώρο μου.
Τιμές λογικές με παροχή έκπτωσης σε περίπτωση πραγματοποίησης μαθημάτων και από δεύτερο μέλος της οικογένειας.
Η ώρα του μαθήματος, για αρχάριους και προχωρημένους, είναι 60' (εκτός κι αν πρόκειται για παιδιά μικρής ηλικίας που στην περίπτωση αυτή η ώρα μπορεί να χωριστεί σε δύο μισάωρα).

Η τιμή που αναγράφεται προσαρμόζεται ανάλογα με το επίπεδο του μαθητή:
(Προκαταρκτική, Κατωτέρα, Μέση: 25€, Ανωτέρα: 30€). 

Γιατί κάποιος να με προτιμήσει

Σπούδασα πιάνο με υποτροφία Γ. Αβέρωφ και Τ. Μπαχάουερ στο Ωδείο Αθηνών με καθηγήτρια την Ζωή Αγελάστου και στο Ορφείο Αθηνών με καθηγητή τον Αυστριακό πιανίστα Μαξ Χάλλεκερ. Το 1985 στις διπλωματικές μου εξετάσεις απέσπασα την υψηλότερη διάκριση, άριστα παμψηφεί, πρώτο βραβείο και χρυσό μετάλλιο, από την κριτική επιτροπή αποτελούμενη από τους διακεκριμένους καθηγητές - σολίστ πιάνου: Μαρία Χαιρογιώργου, Άρη Γαρουφαλή και Δημήτρη Σγούρο. Παρακολούθησα ενεργά master-classes με τους διάσημους καθηγητές-σολίστ πιάνου: Christopher Elton, Hans Graf, Alexander Jenner, Oxana Yablonskaya και Alberto Portugheis.

Το 1986 έλαβα μέρος στον διαγωνισμό νέων καλλιτεχνών που προκήρυξε η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και εξασφαλίζοντας την πρώτη θέση συνέπραξα ως σολίστ με την Κ.Ο.Θ. υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Άλκη Μπαλτά το έτος 1988. Το 1989 διακρίθηκα στον Όγδοο Παγκόσμιο Διαγωνισμό πιάνου Beethoven στη Βιέννη. Έχω δώσει πολλά ρεσιτάλ πιάνου και συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα και Αυστρία.

Έχω ηχογραφήσει και εμφανιστεί με ρεσιτάλ στην Ελληνική και Αυστριακή κρατική ραδιοφωνία και τηλεόραση. Είμαι κάτοχος του διπλώματος σολίστ πιάνου με διάκριση "Pianoforte Performance" LGSMD (PPD) της Σχολής Guildhall του Λονδίνου. 
Το έτος 2000 η δισκογραφική εταιρεία "ΛΥΡΑ" κυκλοφόρησε CD με έργα για solo piano των Beethoven, Chopin και Debussy.

Επίσης, ως σολίστ έχω συμπράξει με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο κοντσέρτο για δύο πιάνα και ορχήστρα του W.A. Mozart, στην αίθουσα Παλλάς και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (αίθουσα Φίλων της Μουσικής) στο κοντσέρτο για 3 πιάνα και ορχήστρα του W.A. Mozart, έργο που η Κ.Ο.Α. παρουσίασε για πρώτη φορά στα 65 χρόνια δραστηριότητάς της, υπό την διεύθυνση του διάσημου αρχιμουσικού και διευθυντή της Βύρωνα Φιδετζή.

Από το έτος 1985 διδάσκω σε κεντρικά ωδεία Αθηνών. Κατά τη διδακτική μου καριέρα μαθητές μου έχουν αποσπάσει 1α βραβεία σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αλλά και έχουν αποκτήσει διπλώματα με τις υψηλότερες διακρίσεις οδηγώντας τους να εισαχθούν στα μεγαλύτερα μουσικά πανεπιστημιακά ιδρύματα.


Λόγω της πολυετούς εμπειρίας μου, γνωρίζω πως κάθε μαθητής έχει διαφορετικό τρόπο προσέγγισης, τόσο επικοινωνιακής όσο και τεχνικής, γι' αυτό και χρησιμοποιώ διαφορετικές μεθόδους αν κριθεί απαραίτητο. Έχω αναλάβει περιπτώσεις παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες, αλλά και μαθητές με τεχνικές αδυναμίες που κατάφεραν να πάρουν δίπλωμα και να φύγουν στο εξωτερικό για να κάνουν καριέρα.
Χρησιμοποιώ σύγχρονες μεθόδους δίνοντας έμφαση στην τεχνική καλλιεργώντας σταδιακά την μουσικότητα.

Επαγγελματική Εμπειρία

Εδώ και 37 χρόνια παραδίδω ιδιαίτερα μαθήματα και από το 2000-2023 δίδασκα στο Ωδείο "Μαξ Χάλλεκερ". Έχω συνεργαστεί με αρκετά Ωδεία (Ορφείο Αθηνών, Ελληνικό Ωδείο, Ωδείο Φίλιππος Νάκας), αλλά και με τα Μουσικά Γυμνάσια (Πειραιά και Αλίμου).

Παραδίδω μαθήματα σε άτομα με μαθησιακές δυσκολίες
Πρόσθετα
Προετοιμασία για κατατακτήριες εξετάσεις
Προετοιμασία για διαγωνισμούς
Θερινά μαθήματα
Προσφορές
Έκπτωση σε πολύτεκνους
Έκπτωση σε αδέρφια
Έτη εμπειρίας
37
Video

Στείλτε Μήνυμα

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να στείλετε μήνυμα στον καθηγητή/τρια!
Ποιά είναι η γνώμη σας για αυτόν τον καθηγητή;

Κριτικές μαθητών

0 Κριτικές