Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Σαμαρίνα Ελένη

Καθηγήτρια κιθάρας
Πτυχία
Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης
Πτυχίο - Καθηγήτρια κιθάρας 2000
Απευθύνομαι σε
Μαθητές Δημοτικού
Μαθητές Γυμνασίου
Μαθητές Λυκείου
Φοιτητές
Φοιτητές Μεταπτυχιακού

Παραδίδω μαθήματα κλασικής, ακουστικής ρυθμικής κιθάρας και ερμηνείας τραγουδιού,σε ολες τις ηλικίες. Εκμάθηση ρυθμού, ανάγνωση παρτιτούρας και ταμπλατούράς, βασικές αρχές θεωρίας της μουσικής σε συνδιασμό με πρακτική εξάσκηση πάνω στο όργανο. Θεωρητική ανάλυση συγχορδιών, κλιμάκων και ρυθμικής αγωγής.Ρεπερτόριο  κυρίως ελληνικών έντεχνων, ροκ, ποπ, λαϊκών ρεμπέτικων,παραδοσιακών. Ασκήσεις χαλάρωσης, αναπνοών για τραγούδι και σκηνικής παρουσίας.

Γιατί κάποιος να με προτιμήσει

Για την πολύ καλή σχέση μου με τα παιδιά, την πολύχρονη εμπειρία μου και την αμεσότητα στην επικοινωνία με τους μαθητές μου. Αγαπώ την μουσική και την διδασκαλία και ο στόχος μου είναι να κάνω και τους ανθρώπους να την αγαπήσουν εξίσου. Άποψη μου είναι ότι όλοι οι άνθρωποι, ανεξάρτητου ηλικίας και ταλέντου, μπορούν να μάθουν να παίζουν ένα όργανο, αρκεί να το αγαπήσουν και να ασχοληθούν με αυτό. Δεν θέτω περιορισμούς και σέβομαι τα μουσικά ακούσματα και τα θέλω των μαθητών μου. Προσπαθώ να προσαρμόζομαι λοιπόν, χρησιμοποιώντας την τεχνική του οργάνου, στις επιθυμίες των μαθητών. Φτιάχνω δικές μου μεταγραφές κομματιών αν χρειαστεί για τον σκοπό αυτό.

Επαγγελματική Εμπειρία

Έχω εργαστεί στο μουσικό σχολείο Λάρισας, στο δημοτικό ωδείο Τυρνάβου και επί 20 χρόνια έχω την καλλιτεχνική διεύθυνση του πολυχώρου Χορίαμβος στην Λάρισα. Διδάσκω μιυσικοκινητική σε παιδικούς σταθμούς της πόλης και έχω εργαστεί ως ερμηνεύτρια και κιθαρωδός σε πλήθος μουσικών, μουσικοθεατρικών και μουσικοχορευτικών παραστάσεων στην Λάρισα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Έχω δουλέψει και σε πλήθος μαγαζιών στην πόλη ως μουσικός και τραγουδίστρια. Τέλος έχω παρακολουθήσει και μαθήματα θεάτρου, σκηνικής παρουσίας και ορθοφωνίας. Τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι και με την σύνθεση παιδικών τραγουδιών.

Γιατί επέλεξα τη διδασκαλία (κίνητρα, στόχοι)

Επέλεξα την διδασκαλία γιατί μου αρέσει να βοηθάω ανθρώπους και να έρχομαι σε επαφή με τα παιδιά. Θεωρώ ότι όλοι θα έπρεπε να έρχονται σε επαφή με τον κόσμο της μουσικής, διότι βοηθάει στην καλλιέργεια της ψυχής και του μυαλού. Ειδικά στις πρώτα χρόνια ζωής, είναι μία από τις καλύτερες γυμναστικές του μυαλού.Και πάντα ήθελα να προσφέρω αυτή την ευκαιρία στους συνανθρώπους μου. Να τους στηρίξω μέσα από την εκπαίδευση, στην προσπάθεια τους να ξεδιπλώσουν κρυμμένα ταλέντα και συναισθήματα.

Πώς θα καταλάβω τις εκπαιδευτικές ανάγκες ενός μαθητή

Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και χρειάζεται ιδιαίτερη προσέγγιση. Δίνοντας προσοχή σε αυτές τις ιδιαιτερότητες, φτιάχνω το ανάλογο πλάνο διδασκαλίας. Έχω διδάξει σε παιδιά με ειδικές δεξιότητες, και σε ανθρώπους όλων των ηλικιών και μιυσικών ακουσμάτων. Στόχος μου είναι ο μαθητής να αγαπήσει την μουσική. Πολύ συζήτηση λοιπόν και παρατήρηση ώστε να να βρω τις ανάγκες και τα τυχόν προβλήματα του καθενός.

Δεν παραδίδω μαθήματα σε άτομα με μαθησιακές δυσκολίες
Πρόσθετα
Προσωπικές σημειώσεις
Θερινά μαθήματα
Προσφορές
Το πρώτο μάθημα Δωρεάν
Έκπτωση σε ανέργους
Έκπτωση σε αδέρφια
Έτη εμπειρίας
20

Στείλτε Μήνυμα

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να στείλετε μήνυμα στον καθηγητή/τρια!
Ποιά είναι η γνώμη σας για αυτόν τον καθηγητή;

Κριτικές μαθητών

0 Κριτικές