Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Παπασταματίου Δανάη

Γαλλική Γλώσσα καιΦιλολογία
Αθήνα Κέντρο
Πτυχία
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Πτυχίο - Γαλλική Γλώσσα καιΦιλολογία 2016
Απευθύνομαι σε
Φοιτητές
Φοιτητές Μεταπτυχιακού
Διδακτορικούς
Ξενόγλωσσους Μαθητές

Είχες αποκτήσει κάποιο δίπλωμα στα γαλλικά, αλλά τώρα δεν θυμάσαι τίποτα; Αγαπάς τον Godard και τον Truffaut; Θα ήθελες να έχεις την άνεση να διαβάζεις γαλλική ποίηση και να καταλαβαίνεις γαλλική ραπ ή τους μεγάλους καλλιτέχνες όπως την Barbara και τον Brassens; Θέλεις να αποκτήσεις την άνεση και την αυτοπεποίθηση στον προφορικό λόγο; Επιθυμείς να ξεσκονίσεις τα γαλλικά σου; Ή πολύ απλώς αγαπάς την γαλλική γλώσσα και την κουλτούρα της;

Τότε τα μαθήματα μου, είναι για εσένα! Ούσα απόφοιτη του τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας καθώς και έχοντας εμπειρία διαμένοντας έναν χρόνo στην Γαλλία, διδάσκω γαλλικά με κύριο σκοπό την επικοινωνία αλλά και την χρήση της γαλλικής στην καθημερινότητα σου, μέσα από κείμενα της καθημερινότητας, τραγούδια, ποίηση, λογοτεχνία και όλη την επαφή με την γαλλική κουλτούρα. Δίνω μεγάλη σημασία στην εξάσκηση παραγωγής και έκφρασης στον προφορικό λόγο και χρησιμοποιώ τεχνικές της εναλλακτικής εκπαίδευσης. Πάντα σεβόμενη τις ιδιαιτερότητες του κάθε μαθητή και τον τρόπο που μαθαίνει. 

Προετοιμάζω επίσης μαθητές που πρόκειται να φύγουν για Erasmus ή να μεταναστεύσουν σε γαλλόφωνες χώρες.

Διδασκαλία μόνο σε ενήλικες : επίπεδα αρχαρίων, μεσαίων και προχωρημένων.

Γιατί κάποιος να με προτιμήσει

Τα μαθήματα μου αποσκοπούν στην μετάδοση της αγάπης για την γαλλική γλώσσα και κουλτούρα μέσα από μεθόδους διδασκαλίας, οι οποίες ξεφεύγουν από τις κλασσικές μεθόδους διδασκαλίας του σχολείου. Δίνω προσοχή στις ανάγκες κάθε μαθητή και προσαρμόζω τα μαθήματα ανάλογα με αυτές τις ανάγκες. Σκοπός μου είναι, η διδασκαλία να είναι διασκέδαση και κάτι που ο μαθητής θα έχει μέσα στην καθημερινότητά του όχι σαν βάρος, αλλά σαν κίνητρο.

Επαγγελματική Εμπειρία

Παραδίδω ιδιαίτερα μαθήματα τα τελευταία 6 χρόνια τόσο σε έλληνες μαθητές όσο και σε ξένους, δια ζώσης αλλά και διαδυκτιακά. 

Γιατί επέλεξα τη διδασκαλία (κίνητρα, στόχοι)

Επέλεξα την διδασκαλία καθώς θέλω να μεταδώσω στον μαθητή την αγάπη για την μάθηση αλλά και την ιδέα, πως η εκμάθηση κάποιου πράγματος είναι μια χαλαρή και διασκεδαστική διαδικασία, η οποία σε ωθεί όχι μόνο στο να κατακτήσεις κάποιο αντικείμενο αλλά ίσως, πιο βαθιά, στο να μάθεις ξανά τον εαυτό σου. Αγαπώ τον μαθητή, σαν μαθητή, και θεωρώ πως το σχολείο του έχει προκαλέσει μεγάλο κακό με τις μεθόδους του, που δεν του έδωσαν ελεθερία ύπαρξης και έκφρασης. Σκοπός μου είναι  να θυμήσω στον μαθητή πόσο ωραία μπορεί να γίνει η διαδικασία της εκπαίδευσης. 

Πώς θα καταλάβω τις εκπαιδευτικές ανάγκες ενός μαθητή

Μέσα από την επικοινωνία μαζί του και μέσα από την πράξη.

Παραδίδω μαθήματα σε άτομα με μαθησιακές δυσκολίες
Προσφορές
Δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό
Έτη εμπειρίας
6

Στείλτε Μήνυμα

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να στείλετε μήνυμα στον καθηγητή/τρια!
Ποιά είναι η γνώμη σας για αυτόν τον καθηγητή;

Κριτικές μαθητών

0 Κριτικές