Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Gavilan Monica M.

Πολιτική Επιστήμη
Δημοσιογραφία
Διδασκαλία Ισπανικών ως ξένη γλώσσα
Πτυχία
Universitat Autònoma de Barcelona
Πτυχίο - Πολιτική Επιστήμη 2005
Universitat Autònoma de Barcelona
Πτυχίο - Δημοσιογραφία 1999
UNIR
Master - Διδασκαλία Ισπανικών ως ξένη γλώσσα 2021 Επαληθευμένο
Απευθύνομαι σε
Φοιτητές
Φοιτητές Μεταπτυχιακού
Διδακτορικούς
Ξενόγλωσσους Μαθητές

¡Hola! Ισπανίδα καθηγήτρια και δημοσιογράφος και certified examiner DELE B1-B2-C1-C2 του Cervantes. Ισπανίδα καθηγήτρια με άπειρη αγάπη και γνώση της ισπανικής γλώσσας και του ισπανικού πολιτισμού. Είμαι απόφοιτη με μεταπτυχιακές σπουδές στη διδασκαλία ισπανικών ως ξένη γλώσσα. Έχω δουλέψει κατά τη διάρκεια είκοσι χρονών ως δημοσιογράφος στη Radio Nacional de España.  Πολύ κέφι να διδάξω. Για 2023-2024, μονο επιπεδα B1-Β2-C1-C2 (ειδικευμένη σε C1-C2), συνομιλία, προετοιμασία για επίσημες εξετάσεις ή μαθήματα συγκεντρωμένα στη κουλτούρα. Ιδιαίτερα και σε μικρά γκρουπ.

¡Os espero!. 

Γιατί κάποιος να με προτιμήσει
  • Γιατί προσφέρω προσωπικό πρόγραμμα σχεδιασμένο για τον καθε μαθητή σε σχέση με τις ανάγκες του/της π. Έξτρα ασκήσεις (εθελοντής) και διόρθωση. 
  • Γιατί προσπαθώ να είμαι τακτοποιημένη και κατανοητή, συγκεντρώνομαι στα θέματα που ενδιαφέρουν τους μαθητές, προσπαθώ να τα κάνω διασκεδαστικά αλλά και χρήσιμα.
  • Γιατί στα μαθήματά μου μιλάμε ισπανικά από τη πρώτη στιγμή. Μαθαίνουμε τους κανόνες αλλά πέρα από αυτά, θέλουμε να επικοινωνήσουμε. Τα ελληνικα μας βοηθάει αλλά προσπαθούμε να μιλήσουμε ισπανικά από την αρχή.  Hablamos español. 
  • Γιατί δεν χάνω ουτε ένα λεπτό του μαθήματος.  Η ακρίβεια ειναι βασική.
  • Γιατί δουλεύω με ενθουσιασμό για να φτιάξω τα μαθήματα και περιμένω ενθουσιασμό από τους μαθητές/ τις μαθήτριές μου. Κάνουμε μάθημα με attitude, κάνουμε μάθημα γιατί μας αρέσει, μας ενδιαφέρει και για να μαθαίνουμε ενώ διασκεδάσουμε. Μια ώρα πετάει, παιδιά.!!! Βάζουμε τις πέντε αισθήσεις. Αλλιώς, δεν κάνω μάθημα καθόλου. 
Επαγγελματική Εμπειρία

20 χρόνια δουλεύοντας ως δημοσιογράφος και ρεπόρτερ στη δημόσια ραδιοφωνική εταιρεία στην Ισπανία ( Radio Nacional de España). Για αυτό δίνω άλλο χρώμα στα μαθήματα, συνδεδεμένα με τη καθημερινή ισπανική ζωή. Τώρα ασχολούμαι με ιδιαίτερα μαθήματα ισπανικών. Κάνω κανονικά μαθήματα,  με βιβλία εκμάθησης ισπανικών,  και προσφέρω επίσης ειδικό πρόγραμμα με ειδήσεις και λογοτεχνία ή πολιτισμό για τους προχωρημένους. Διορθώνω κείμενα για επίσημες εξετάσεις αν προετοιμαστείτε μόνοι σας και χρειάζεστε βοήθεια με την διόρθωση. 

Γιατί επέλεξα τη διδασκαλία (κίνητρα, στόχοι)

Λατρεύω να ανακαλύψω την ισπανική γλώσσα και το ισπανικό πολιτισμό στους μαθητές. Μου αρέσει πολύ να γίνω την πόρτα πρόσβασης στη γλώσσα, πολιτισμό και ιστορία όχι μόνο της Ισπανίας αλλά της νότιας Αμερικής. 

Πώς θα καταλάβω τις εκπαιδευτικές ανάγκες ενός μαθητή

Να μιλήσουμε και να τους ακούω είναι βασικό. Τα μαθήματα μου βασίζονται πάντα στις ανάγκες και στα ενδιαφέροντα των μαθητών. Ακολουθώ μέθοδο αλλά προσαρμόζω τις ασκήσεις σε ό,τι κάθε μαθητή χρειάζεται.  Για αυτό είναι ιδιαίτερα. Μ'ενδιαφερει να τους βοηθήσω να επικοινωνούν στα ισπανικά. 

Δεν παραδίδω μαθήματα σε άτομα με μαθησιακές δυσκολίες
Πρόσθετα
Προσωπικές σημειώσεις
Φροντιστηριακές σημειώσεις
Χρήση εξωσχολικών βοηθημάτων
Διδασκαλία σε group
Εκπόνηση εργασιών
Προσφορές
Το πρώτο μάθημα Δωρεάν
Έκπτωση για γκρουπ
Δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό

Στείλτε Μήνυμα

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να στείλετε μήνυμα στον καθηγητή/τρια!
Ποιά είναι η γνώμη σας για αυτόν τον καθηγητή;

Κριτικές μαθητών

10 Κριτικές

Φέτος το καλοκαίρι έθεσα έναν στόχο: Να κατακτήσω το επίπεδο C2 στα ισπανικά μέσα σε περίπου 6 μήνες και να συμμετάσχω στις εξετάσεις του Νοεμβρίου για το DELE. Η Μόνικα, όχι μόνο δέχτηκε να με βοηθήσει να πετύχω κάτι τόσο απαιτητικό σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά έχει και όλα τα χαρακτηριστικά που έψαχνα πάντα σε μια καθηγήτρια. Εκτός από το προφανές πλεονέκτημα του να είναι η γλώσσα μητρική της, φρόντιζε να εμπλουτίζει τα μαθήματα με οπτικοακουστικό υλικό και διαδραστικές ασκήσεις. Από την πρώτη στιγμή επικοινωνούσαμε μόνο στα ισπανικά, πράγμα πουμε ώθησε να προσπαθώ να περιγράψω ό, τι ήθελα να εκφράσω, χωρίς να καταφεύγω στην εύκολη λύση των ελληνικών. Επέλεγε πάντα ενδιαφέροντα θέματα της επικαιρότητας για συζήτηση και διαμόρφωνε την παρουσίαση του υλικού με τρόπο ώστε να μάθω πολλά πράγματα για την ιστορία, τον πολιτισμό, την πολιτική, και τις καθημερινές πρακτικές της Ισπανίας, γνώσεις που δύσκολα αποκτάς από τα βιβλία. Η εμπειρία της στον χώρο της δημοσιογραφίας έχει συμβάλει στη βαθιά της γνώση για τα θέματα και στην διαφορετική οπτική με την οποία τα προσεγγίζει. Αλλά ίσως το πιο σημαντικό για εμένα είναι ότι αφιέρωνε χρόνο, διαβάζοντας τις εργασίες μου προσεκτικά και παρέχοντας ενδελεχή ανατροφοδότηση, βασισμένη στο πρότυπο αξιολόγησης του Cervantes. Μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων, η Μόνικα πέτυχε να μου εμφυσήσει την αγάπη τόσο για την ισπανική γλώσσα όσο και για τον πολιτισμό και να με μετατρέψει μια ομιλήτρια που χειρίζεται την ισπανική γλώσσα με αυτοπεποίθηση.

Ανατολή
02.03.2024

Αποφάσισα να ολοκληρώσω τα Ισπανικά που αγαπούσα πολύ και τελικά τα λάτρεψα με τη Μόνικα. Είναι εξαιρετική καθηγήτρια με μεγάλη εμπειρία, έχει μεταδοτηκότητα, υπομονή, εστιάζει στις αναγκες μου και έχουμε μια άριστη συνεργασία. Είναι πάντοτε σωστά προετοιμασμένη, συνεπής, διατεθειμένη πάντα να προσφέρει τη βοήθεια της και είναι ένας πολύ ευχάριστός άνθρωπος. Τέλος κατά τη διάρκεια του μαθήματος έρχομαι σε επαφή με την Ισπανική κουλτούρα και βαδίζω νοερά στους δρόμους αυτής της μαγευτικής χώρας....

Τη συστήνω ανεπιφύλακτα!!!

Αθανασία

Αθανασία
12.05.2023

Τι να πω για την αγαπημένη μου δασκάλα! Ξεκίνησα για να κάνω προετοιμασία για εξετάσεις επιπέδου C2 με τη σκέψη ότι θα είναι ένα απλό μάθημα, και τελικά είναι πολλά περισσότερα! Σίγουρα μία καθηγήτρια που προσαρμόζεται στο επίπεδο και τις δεξιότητες του μαθητή/-τριας, με πολλές ασκήσεις που ετοιμάζει μόνη της και συνδέονται με την ισπανική πραγματικότητα, πολλή ενθάρρυνση (για όποιους τη χρειάζονται) και πολλή υπομονή. Θα σας βοηθήσει όσο περισσότερο μπορεί, θα διορθώσει ό,τι της στείλετε σε χρόνο dt και θα σας κάνει να μιλήσετε με άνεση στην ισπανική γλώσσα πολύ γρήγορα. Νομίζω ότι ξεκίνησα να βρω μια δασκάλα, και βρήκα μία φίλη!!! 

Βασιλική Μανωλεσάκη
08.05.2023