Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Βαγιανός Στέλιος

Πτυχία
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Είμαι ακόμα φοιτητής/τρια - Ιατρική 0
Απευθύνομαι σε
Μαθητές Δημοτικού
Μαθητές Γυμνασίου
Μαθητές Λυκείου

Τεταρτοετής φοιτητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ με επί σειρά ετών διακρίσεις σε διαγωνισμούς Μαθηματικών (ΕΜΕ & Καγκουρό), Φυσικής (ΕΕΦ & Αριστοτέλης), Βιολογίας και στο EUSO παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα Μαθηματικών, Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Ακόμα, αναλαμβάνει την μελέτη για όλα τα μαθήματα του Δημοτικού και προετοιμάζει μαθητές για την εισαγωγή τους σε Πρότυπα Γυμνάσια και Λύκεια. 

Διαθέτω εμπειρία τριών (3) χρόνων στον χώρο της διδασκαλίας και έχω συνεργαστεί με μαθητές όλων των τάξεων του Γυμνασίου και του Λυκείου, συμπεριλαμβανομένου μαθητών Γ' Λυκείου, με αποτέλεσμα την επιτυχή πρόσβαση σε Πολυτεχνική Σχολή μέσω Πανελλαδικών Εξετάσεων. 

Κατόπιν σχετικής συνεννόησης, υπάρχει δυνατότητα για παράδοση μαθημάτων στη Γεωγραφία, Τεχνολογία και Πληροφορική Γυμνασίου και σε μαθήματα του Τομέα Επιστημών Υγείας σε Επαγγελματικά Λύκεια(ΕΠΑΛ).

Υπάρχει δυνατότητα για εξ αποστάσεως διδασκαλία (για όλα τα μέρη της Ελλάδας) σε διάφορες πλατφόρμες (Skype, Zoom, Webex, Messenger κ.λπ.)

Αξιοποιώντας την εμπειρία, τη μεθοδικότητα και την αγάπη μου για την εκπαίδευση, στοχεύω σε ένα ευχάριστο και αποδοτικό μάθημα, με έμφαση στην απάντηση αποριών και την ουσιαστική κατανόηση της ύλης.

Γιατί κάποιος να με προτιμήσει

Θεωρώ ότι δύναμαι να συνεργαστώ άρτια με τα παιδιά και να τα βοηθήσω να κατανοήσουν ουσιαστικά την ύλη, προσπαθώντας να τους λύσω τις απορίες και να τα βοηθήσω να αγαπήσουν το διδασκόμενο μάθημα. 

Προσαρμόζω κάθε φορά τη διδασκαλία στις ανάγκες και ιδιαιτερότητες του εκάστοτε μαθητή.

Είμαι συνεπής στα μαθήματα, στο χρονοδιάγραμμα και την κάλυψη της ύλης.

Χρησιμοποιώ προσωπικές σημειώσεις, αξιοποιώ το σχολικό βιβλιο και εκπαιδευτικά βοηθήματα και μελετάω μαζί με τον μαθητή τις σχολικές του σημειώσεις, εφόσον υπάρχουν.

Διαθέτω την υπομονή και έχω τη διάθεση να εξηγήσω στους μαθητές μου ό,τι χρειάζεται πολλαπλές φορές και πιστεύω ότι το νεαρό της ηλικίας μου με καθιστά προσιτό στα παιδιά.

Επικοινωνώ με τους γονείς και τους ενημερώνω για την πρόοδο που σημειώνει το παιδί τους, αλλά και για ό,τι άλλο χρειάζεται να συζητήσουμε.

Αγαπάω τον τομέα της εκπαίδευσης και αυτό μου προσφέρει την ενέργεια και το μεράκι να βοηθάω όσο το δυνατόν περισσότερο και πιο οργανωμένα τους μαθητές μου.

Επαγγελματική Εμπειρία

Διαθέτω εμπειρία τριών χρόνων (από το 2020) στον χώρο της διδασκαλίας και έχω συνεργαστεί με συνολικά 10 μαθητές ποικίλων τάξεων του Γυμνασίου και του Λυκείου. Πιο συγκεκριμένα έχω διδάξει σε:

Α' Γυμνασίου: Μαθηματικά, Φυσική, Βιολογία 

Β' Γυμνασίου: Μαθηματικά, Φυσική, Βιολογία, Χημεία

Γ' Γυμνασίου: Μαθηματικά

Α' Λυκείου: Μαθηματικά (Άλγεβρα & Γεωμετρία), Φυσική, Χημεία

Β' Λυκείου: Μαθηματικά (Άλγεβρα, Γεωμετρία & Προσανατολισμού), Φυσική (Γενικής & Προσανατολισμού), Χημεία

Γ' Λυκείου: Χημεία [2 μαθητές]

Η πρώτη μαθήτρια που αποφοίτησε από τη Γ' Λυκείου εισήχθη μέσω Πανελλαδικών Εξετάσεων στην Πολυτεχνική Σχολή της πρώτης της επιλογής. 

Ο δεύτερος μαθητής που συμμετέιχε στις Πανελλαδικές Εξετάσεις σημείωσε την υψηλότερη βαθμολογία του στην Χημεία με διαφορά από τα υπόλοιπα μαθήματα.

Γιατί επέλεξα τη διδασκαλία (κίνητρα, στόχοι)

Η διδασκαλία με εμπνέει και μέσα από αυτή στοχέυω να ματαλαμπαδεύω στους μαθητές μου τις γνώσεις, την εμπειρία μου, καθώς και ό,τι άλλο χρειάζονται για να εξελιχθούν τόσο σε σχολικο-μαθησιακό πλαίσιο όσο και γενικότερα.

Αναπτύσσω καλή σχέση με τα παιδιά, μπορώ να συνεργαστώ αποτελεσματικά μαζί τους και πάντα προσπαθώ να τους προβάλλω τα ευχάριστα στοιχεία του μαθήματος, ώστε τα ίδια να αγαπήσουν το σχολείο και την εκπαιδευτική διαδικασία, διατηρώντας υψηλό το ενδιαφέρον τους.

Παράλληλα, φροντίζω να παραδίδω υψηλής ποιότητας μάθημα, αξιοποιώντας, εκτός του σχολικού βιβλίου, εκπαιδευτικά βοηθήματα, προσωπικές σημειώσεις και λοιπό εξωσχολικό υλικό και δίνοντας έμφαση στην ουσιαστική κατανόηση της ύλης, στις επαναλήψεις για καλύτερη αφομοίωση της γνώσης και στην ολοκληρωμένη κάλυψη των κενών και των αποριών που ενδεχομένως παρουσιάζει ο μαθητής.

Πώς θα καταλάβω τις εκπαιδευτικές ανάγκες ενός μαθητή

Είναι βέβαιο ότι κάθε μαθητής παρουσιάζει ξεχωριστές ανάγκες. Μέσα από το μάθημα, αναγνωριζώ αυτές τις εκπαιδευτικές ανάγκες, θέτοντας στο παιδί ερωτήσεις, ζητώντας του να λύσει ασκήσεις και προβλήματα, εξετάζοντας το στη θεωρία και, φυσικά, αφήνοντας του τον χώρο να αναπτύξει τις απορίες, τις σκέψεις του και ό,τι άλλο το απασχολεί.

Με αυτό τον τρόπο, αντιλαμβάνομαι ο μαθητής τόσο τι γνωρίζει όσο και ποια σημεία δεν έχει κατανοήσει τόσο καλά, ποια μέθοδος διδασκαλίας τον βοηθάει καλύτερα στην εκμάθηση του και με ποιον τρόπο μπορώ να τον προσεγγίσω καλύτερα ώστε να έχουμε τη βέλτιστη δυνατή συνεργασία.

Συνολικά, υπόσχομαι ενδιαφέρον και αποτελεσματικό μάθημα, που θα αποσκοπεί στην πληρέστερη εμπέδωση της ύλης και στην κάλυψη όλων των αποριών του μαθητή.

Δεν παραδίδω μαθήματα σε άτομα με μαθησιακές δυσκολίες
Πρόσθετα
Προσωπικές σημειώσεις
Φροντιστηριακές σημειώσεις
Χρήση εξωσχολικών βοηθημάτων
Διδασκαλία σε group
Προετοιμασία για πανελλήνιες
Προετοιμασία για διαγωνισμούς
Θερινά μαθήματα
Προσφορές
Έκπτωση σε αδέρφια
Τιμή συζητήσιμη ανάλογα με τις ώρες διδασκαλίας
Έτη εμπειρίας
3

Στείλτε Μήνυμα

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να στείλετε μήνυμα στον καθηγητή/τρια!
Ποιά είναι η γνώμη σας για αυτόν τον καθηγητή;

Κριτικές μαθητών

0 Κριτικές