Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Φουντουλάκη Χρυσάνθη

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ
ΓΑΛΛΙΚΗ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑ
Πτυχία
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Master - ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ 2017 Επαληθευμένο
ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Πτυχίο - ΓΑΛΛΙΚΗ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑ 2011 Επαληθευμένο
Απευθύνομαι σε
Παιδιά προσχολικής ηλικίας
Μαθητές Δημοτικού
Μαθητές Γυμνασίου
Μαθητές Λυκείου
Φοιτητές
Φοιτητές Μεταπτυχιακού
Ξενόγλωσσους Μαθητές

Είμαι καθηγήτρια Γαλλικής Φιλολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Διδακτική της Γαλλικής Γλώσσας  (Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο) και στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση Ατόμων με Προβλήματα Προφορικού και Γραπτού λόγου (Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο - Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας). Παραδίδω ιδιαίτερα μαθήματα ατομικά και ομαδικά, σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες για όλα τα επίπεδα Delf Α1 - Β2 , Dalf C1 - C2 , Sorbonne Β1 - Β2 , Sorbonne C1 - C3, Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας Α1 - Γ2, Γαλλικά σχολείου, φοιτητές Γαλλικής Φιλολογίας, πανελλήνιες εξετάσεις, κατατακτήριες εξετάσεις.

Γιατί κάποιος να με προτιμήσει

Προσπαθώ πάντα να διδάσκω χρησιμοποιώντας μια μαθητοκεντρική προσέγγιση και βασιζόμενη πάντα στους στόχους κάθε μαθητή. Διδάσκω χρησιμοποιώντας καινοτόμους τρόπους μάθησης που βασίζονται στις αρχές της σύγχρονης διδασκαλίας των ξένων γλωσσών και παρέχοντας διαφοροποιημένη διδασκαλία που σέβεται τις αδυναμίες και τις δυνατότητες του κάθε μαθητή. Για εμένα η διδασκαλία των γαλλικών δεν αποτελεί μία διαδικασία μετάδοσης και πρόσληψης γνώσεων, αλλά παρέχει κίνητρα για μάθηση και χρήση της γλώσσας στην πραγματική της διάσταση, για επικοινωνία και πρόσβαση στη γνώση. Επίσης, διδάσκω γαλλικά σε μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες χρησιμοποιώντας πολυαισθητηριακή και διαφοροποιημένη διδασκαλία με στόχο την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης του μαθητή και της καθοδήγησής του για την ανεύρεση αποτελεσματικών τρόπων μάθησης που βασίζονται στις δικές του ανάγκες και ιδιαιτερότητες. 

Επιπλέον, κάνω δημιουργική απασχόληση με στόχο να αναπτύξουν τα μικρά παιδιά (από 5 ετών) ευαισθητοποίηση για την εκμάθηση ξένων γλωσσών (εστίαση στις λατινογενείς γλώσσες γαλλικά- ισπανικά- ιταλικά). Η εκμάθηση βασίζεται στο παιχνίδι, στο τραγούδι, στο παραμύθι, στις κατασκευές, και  σε δραστηριότητες βάσει των αναπτυξιακών ικανοτήτων και των ενδιαφερόντων των παιδιών της εκάστοτε ηλικίας. 

Επαγγελματική Εμπειρία

Έχω πάνω από δέκα χρόνια εμπειρίας στην ιδιωτική εκπαίδευση, διδάσκοντας τη γαλλική γλώσσα και τον πολιτισμό σε μαθητές της μέσης εκπαίδευσης. Κάνω προετοιμασία για όλες τις πιστοποιήσεις (Delf/ Dalf/ Sorbonne / ΚΠΓ / Ειδικό Μάθημα Γαλλικών για πανελλήνιες). Έχω κάνει ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά, ενήλικες και παιδιά με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες (δυσλεξία, δυσορθογραφία, δυσγραφία, ΔΕΠΥ), καθώς επίσης και δημιουργική απασχόληση σε παιδιά προσχολικής ηλικίας με στόχο την ευαισθητοποίηση στην πολυγλωσσία.

Γιατί επέλεξα τη διδασκαλία (κίνητρα, στόχοι)

Αγαπώ τη γαλλική γλώσσα και την εκπαίδευση. Μου αρέσει να μαθαίνω καινούρια πράγματα γι’ αυτό και αναζητώ τη γνώση σε κάθε ευκαιρία που μου δίνεται, από την παρακολούθηση σεμιναρίων μέχρι την εξερεύνηση άλλων πολιτισμών ταξιδεύοντας. Για μένα η εκπαίδευση είναι ένα ταξίδι στη γνώση που μαθαίνει όχι μόνο ο μαθητής αλλά και ο εκπαιδευτικός. Θα ήθελα επίσης να ενισχύσω την πολυγλωσσία και τη διαπολιτισμικότητα μέσω της διδασκαλίας της γαλλικής γλώσσας.

Πώς θα καταλάβω τις εκπαιδευτικές ανάγκες ενός μαθητή

Προσπαθώ να οργανώνω το μάθημα βάσει των στόχων που έχουμε συζητήσει και θέσει με τους μαθητές μου γιατί ο καθένας έχει διαφορετικές ανάγκες και στόχους. Επίσης, το μεταπτυχιακό μου στη διδακτική με βοήθησε στο να μπορώ αναγνωρίζω τις ανάγκες και το διαφορετικό μαθησιακό προφίλ του κάθε μαθητή ώστε να παρέχω μια διαφοροποιημένη διδασκαλία βασισμένη στις ιδιαίτερες ανάγκες και στις δεξιότητές του. Ο καθορισμός σαφών στόχων στη διδασκαλία βοηθά πάντα τους μαθητές να γνωρίζουν τι να περιμένουν από τον εαυτό τους, από τη διδασκαλία και στο πώς θα καταφέρουν να φτάσουν στην επίτευξή αυτών.

Παραδίδω μαθήματα σε άτομα με μαθησιακές δυσκολίες
Πρόσθετα
Προσωπικές σημειώσεις
Φροντιστηριακές σημειώσεις
Χρήση εξωσχολικών βοηθημάτων
Διδασκαλία σε group
Προετοιμασία για πανελλήνιες
Εκπόνηση εργασιών

Στείλτε Μήνυμα

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να στείλετε μήνυμα στον καθηγητή/τρια!
Ποιά είναι η γνώμη σας για αυτόν τον καθηγητή;

Κριτικές μαθητών

0 Κριτικές