Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Τσιμπουακακη Κατερίνα

έως 40 ετών 17 έτη διδακτικής εμπειρίας
Πτυχία
ΕΚΠΑ
Master -
Απευθύνομαι σε
Παιδιά προσχολικής ηλικίας
Μαθητές Δημοτικού
Μαθητές Γυμνασίου
Μαθητές Λυκείου
Φοιτητές
Ξενόγλωσσους Μαθητές
 • Καθηγήτρια αγγλικής φιλολογίας ( Αγγλική γλώσσα και Φιλολογία- ΕΚΠΑ, Μεταπτυχιακό στην εφαρμοσμένη γλωσσολογία, διδακτική της αγγλικής γλώσσας) με δεκαεπταετή πείρα σε κάθε είδος διδασκαλίας της αγγλικής γλώσσας, παραδίδει κατ' οίκον και ομαδικά μαθήματα στην Αθήνα δια ζώσης και διαδικτυακά σε όλη την Ελλάδα .
 • Προϋπηρεσία σε σχολεία, φροντιστήρια, εταιρείες, ιδιαίτερα, μεταφράσεις, διερμηνείες. Προετοιμασία όλων των διπλωμάτων γλωσσομάθειας, των πανελλαδικών εξετάσεων, των αμερικάνικων εισαγωγικών εξετάσεων (SAT), του διεθνούς απολυτηρίου (IB) και των Cambridge IGCSE/AS/A Levels.
 • Διδασκαλία με διαδραστικό υλικό κατάλληλο και για τα διαδικτυακά μαθήματα, πάντα με παράλληλη χρήση του βιβλίου. Έμφαση στη ταυτόχρονη βελτίωση όλων των δεξιοτήτων γραπτού και προφορικού λόγου, στη συστηματική αξιολόγηση, στη διαμόρφωσης σωστής προσφοράς, στη χρήση σωστού εκπαιδευτικού υλικού και στην εκπαίδευση του μαθητή στη σωστή μελέτη ("Μαθαίνω πως να μαθαίνω", μέθοδοι απομνημόνευσης λεξιλογίου, κανόνων, θεωρίας).

  Ακολουθεί περιγραφή των διαφορετικών μεθόδων και τρόπων διδασκαλίας/ μαθήματος που μπορείτε να επιλέξετε:
   
 • Διδασκαλία με τη μέθοδο CLIL (Content and Language Integrated Learning – Συνδυασμένη Εκμάθηση Επιστημονικού Αντικειμένου και Ξένης Γλώσσας). Πρόκειται για μέθοδο αναγνωρισμένη από την ακαδημαϊκή κοινότητα και ευρέως διαδεδομένη η οποία χρησιμοποιεί την αγγλική γλώσσα (ή άλλη γλώσσα στόχο) ως μέσο για τη διδασκαλία διαφόρων θεματικών ενοτήτων και μαθημάτων. Με τη μέθοδο αυτή η χρήση της αγγλικής γλώσσας και ως εκ τούτου η εκμάθησή της αποκτά σκοπό και γίνεται εργαλείο για τη μάθηση του θέματος/ μαθήματος. Διδάσκονται: λογοτεχνία, ιστορία, γεωγραφία, περιβάλλον και βιολογία.

  Συνδυάζεται και με εκμάθηση της γραμματικής και προετοιμασία για την απόκτηση διπλωμάτων διδασκαλίας.Εφαρμόζεται με μεγαλύτερη επιτυχία σε μικρά γκρουπάκια καθώς ένας από τους βασικούς στόχους τόσο του CLIL όσο και της εκμάθησης των ξένων γλωσσών είναι η επικοινωνία, η οποία στην ατομική διδασκαλία διαταράσσεται σημαντικά.

  ΤΟ ONLINE ΜΑΘΗΜΑ: Γίνεται με ζωντανή τηλεδιάσκεψη με ήχο και εικόνα. Το μόνο που απαιτείται είναι καλή σύνδεση και υπολογιστής με ηχείο,κάμερα,μικρόφωνο και να "κατεβάσει" στον υπολογιστή του ένα δωρεάν πρόγραμμα. Δεν χρειάζονται προχωρημένες γνώσεις χειρισμού υπολογιστών.Είναι ευχάριστο και ξεκούραστο.Υπάρχει η δυνατότητα χρήσης πίνακα και πολυμέσων.Ο μαθητής έχει ασκήσεις για το σπίτι και αξιολογείται συστηματικά και αποτελεσματικά. Χρησιμοποιούνται διάφορες πλατφόρμες.

  Ασύγχρονη διδασκαλία:Η καθηγήτρια παρέχει καθοδήγηση για το επίπεδο, συστήνει το βιβλίο ή υλικό διδασκαλία και παρέχει την ανατροφοδότηση με διορθώσεις, επισημάνσεις, απαντήσεις σε απορίες και το συσνιστώμενο ποσό εξάσκησης (homework). Η διαδικασία λαμβάνει χώρα σε δωρεάν πλατφόρμα ασύγχρονης διδασκαλίας.
  * Η βελτίωση των προφορικών δεξιοτήτων γίνεται εν μέρη με μαγνητοφωνήσεις και εν μέρη με επιπλέον μαθήματα σύγχρονης διδασκαλίας μέσω τηλεδιάσκεψης. Υπάρχει η δυνατότητα να διαλέξει η/ο μαθήτρια/μαθητής ανάλογα με τις ανάγκες τους.

  Διδασκαλία σε μικρό γκρουπ (2-3 ατόμων) και ιδιαίτερο μαζί: Συνδυσμός διδασκαλίας σε μικρό γκρουπ και ιδιαίτερο σε κάθε μαθητή εναλλάξ σε επιπλέον προβλεπόμενο χρόνο και με ατομική παρακολούθηση στο μάθημα ταυτόχρονα σε 2 ή 3 μαθητές από την καθηγήτρια. Γενικά, το μικρό γκρουπ είναι ιδανικό καθώς περιορίζει σημαντικά μειονεκτήματα του ατομικού μαθήματος όπως α.το φαινόμενο της "ρουτίνας" στο ιδιαίτερο μάθημα,β.την έλλειψη του "μέτρου σύγκρισης" που οδηγεί συχνά σε ψευδή αυτοπεπεόθηση ή έλλειψη αυτοπεποίθησης σε σχέση με την πρόοδο, γ.τον περιορισμό στις δημιουργικές δραστηριότητες κ.α. 

  Μάθημα με ενσωματωμένο homework (αν είναι επιθυμητό), χωρίς δηλαδή διάβασμα για το σπίτι: Το διάβασμα γίνεται στο μάθημα και ο μαθητής/μαθήτρια δεν έχει διάβασμα για το σπίτι. 
  * Απαιτούνται περισσότερες ώρες από το μάθημα με homework. Οι επιπλέον ώρες είναι ανάλογες του επιπέδου εκμάθησης και της ιδιοσυγκρασίας του μαθητή/-τρια. Ιδανικά εφαρμόζεται σε μικρά γκρουπάκια.
Γιατί κάποιος να με προτιμήσει

Καθηγήτρια με μεγάλη πείρα, αναγνωρισμένες ακαδημαϊκές σπουδές, συνεχιζόμενη παιδαγωγική κατάρτιση, προσιτή και φιλική με γονείς και μαθητές.

Εφαρμογή καινοτόμων μεθόδων όπως CLIL, διδασκαλία βασισμένη σε tasks/ projects/ presentations κ.α.

Επαγγελματική Εμπειρία

Πολυετής εμπειρία σε κατ'οίκον μαθήματα ιδιαίτερα και ομαδικά δια ζώσης και διαδικτυακά,καθώς και σε σχολεία,φροντιστήρια ξένων γλωσσών και μεταφράσεις. Μεγάλη πείρα στη προετοιμασία διπλωμάτων γλωσσομάθειας, πανελληνίων και λογοτεχνίας για το διεθνές απολυτήριο.

Γιατί επέλεξα τη διδασκαλία (κίνητρα, στόχοι)

Πολύ δημιουργική εργασία που αποτελεί παράλληλα και χόμπι για εμένα.

Πώς θα καταλάβω τις εκπαιδευτικές ανάγκες ενός μαθητή

Πριν την έναρξη των μαθημάτων προηγείται πάντα συμπλήρωση ερωτηματολογίου όπου μπορείτε να εκφράσετε τις ανάγκες σας και να ενημερώσετε την καθηγήτρια για τους στόχους σας καθώς και δωρεάν μάθημα γνωριμίας, αξιολόγησης των αναγκών, κατάταξης επιπέδου και στοχοθέτησης.

Παραδίδω μαθήματα σε άτομα με μαθησιακές δυσκολίες
Πρόσθετα
Προσωπικές σημειώσεις
Χρήση εξωσχολικών βοηθημάτων
Διδασκαλία σε group
Προετοιμασία για πανελλήνιες
Εκπόνηση εργασιών
Προετοιμασία για πανεπιστήμια εξωτερικού
Προσφορές
Το πρώτο μάθημα Δωρεάν
Έκπτωση σε αδέρφια
Έκπτωση για γκρουπ
Δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό
Τιμή συζητήσιμη ανάλογα με τις ώρες διδασκαλίας

Στείλτε Μήνυμα

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να στείλετε μήνυμα στον καθηγητή/τρια!
Ποιά είναι η γνώμη σας για αυτόν τον καθηγητή;

Κριτικές μαθητών

1 Κριτικές

Πολύ καλή καθηγήτρια προσεγγίζει τον μαθητή ανάλογα με τις ανάγκες του και υπάρχει σωστή μέθοδος για μια αποδοτική εκπαίδευση. 

Δέσποινα